• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: ploegmaats Ricciardo en Verstappen rijden elkaar in de vernieling

  De crash tussen de Red Bull-rijders.

  Daniel Ricciardo en Max Verstappen hebben in de Grote Prijs van Bakoe gedemonstreerd hoe F1-rijders elkaar de duvel kunnen aandoen. De Red Bull-ploegmakkers knalden in een recht stuk op elkaar, wat voor beiden het einde van de wedstrijd betekende.

  Daniel Ricciardo en Max Verstappen zijn elkaar al een tijdje aan het jennen. Hun aanrijding in Bakoe was de kroniek van een aangekondigde crash. Eerder in de race had Verstappen Ricciardo al eens aangetikt in zijn zij, waarna zich een intens duel tussen de twee ontspon.

  Maar wat er in het slot van de wedstrijd gebeurde, tartte alle verbeelding. Op een lang recht stuk week Verstappen uit van links naar rechts, wat Ricciardo naar links deed uitwijken. Maar Verstappen keerde terug op zijn stappen en Ricciardo botste frontaal in zijn achterkant.

  Hét beeld van de wedstrijd:

  Grosjean doet er nog een schepje bovenop:

  Toen de safety car op het circuit kwam om de brokken te laten opruimen en de rust te herstellen, gebeurde er nog een incident. De vanaf de laatste plaats opgerukte Fransman Grosjean kwam zonder enige aanleiding in de muur terecht.

  Bottas lijkt te winnen, tot dit gebeurt:

  De Fin Bottas leek in Bakoe gewonnen spel te hebben, tot voor hem ook het noodlot toesloeg. Er was nog een stukje carbon op het circuit achtergebleven en daar reed Bottas met zijn bolide in hoge snelheid over. Gevolg: zijn rechterachterband aan flarden en weg overwinning.