• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Bull: "Verstappen en Ricciardo moeten zich excuseren bij het personeel"

  Red Bull eindigde de race met twee opgaves.

  De GP van Azerbeidzjan is voor Red Bull uitgedraaid op een nachtmerrie. In de 41e ronde schoten beide rijders zichzelf in de voet met een gezamenlijke crash. Wat waren de reacties van hoofdrolspelers Max Verstappen en Daniel Ricciardo?

  Wat er gebeurde in de straten van Bakoe:

  Max Verstappen en Daniel Ricciardo racen op het scherpst van de snee in de straten van Bakoe. In het begin van de wedstrijd tikt Verstappen het wiel van zijn ploegmaat aan, zonder erg.

  Later in de race gaat het wel goed fout. Op het einde van het lange rechte stuk probeert Ricciardo zijn collega langs de binnenkant van het circuit te passeren. Verstappen verrast Ricciardo met zijn geslinger. Logisch gevolg: de Australiër knalt op de Nederlander en einde wedstrijd voor de Red Bulls.

  Verstappen: "Dit mag niet opnieuw gebeuren"

  • Max Verstappen: "We hebben veel punten laten liggen. Ik denk dat we het niet moeten hebben over wie in de fout gaat. We vertegenwoordigen allebei dit team en zulke zaken gebeuren, ook al is het voor niemand goed. We moeten hier uit leren en moeten er voor zorgen dat dit niet opnieuw gebeurt. Ik ben ontgoocheld en wil me verontschuldigen bij alle werknemers."
  • Daniel Ricciardo: "Ik heb enkele herhalingen bekeken en het enige wat ik kan zeggen, is dat dit een ontgoocheling is voor het team. Dit is het laatste wat we wilden. We willen tegen elkaar strijden en we zijn het team erkentelijk dat ze ons dat laten doen. We wilden het correct spelen, maar uiteindelijk betalen we een prijs. Ik verontschuldig mij bij het personeel."
  • Christian Horner (sterke man Red Bull): "Max en Daniel zullen naar onze renstal gaan om zich te verontschuldigen bij alle werknemers. Niemand voelt zich niet verantwoordelijk, beide rijders erkennen dat ze de boel verpest hebben."

  Allebei schuldig

  De FIA houdt het bij een reprimande voor Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Volgens de FIA hebben ze allebei schuld.

  "Verstappen maakte twee verdedigende bewegingen, die allebei vrij klein waren. Ricciardo heeft toegegeven dat hij te laat was met zijn actie", staat in het verslag van de wedstrijdleiding.