• home
 • video
 • pas verschenen

  Movistar-klimgeit Carapaz wint laatste test voor de Giro

  Carapaz (archief) boekte zijn eerste profzeges in Asturië.

  De Ecuadoraan Richard Carapaz (Movistar) heeft de Ronde van Asturië (2.1) op zijn naam geschreven. "Nu kan ik me focussen op mijn grote doel: de Giro", reageerde Carapaz na afloop.

  De tijden waarin de Ronde van Asturië kon pronken met eindwinnaars als Abraham Olano, Miguel Indurain en Laurent Jalabert liggen al een tijdje achter ons.

  Dit jaar lokte de rittenkoers slechts 1 World Tour-ploeg naar het noorden van Spanje: Movistar. De Spaanse armada zette gisteren de koninginnenrit helemaal naar zijn hand met 3 pionnen in de top 5: Carapaz (1e), Fernandez (3e) en Pedrero (5e).

  In de venijnige slotetappe kraaide de Portugees Mestre vandaag victorie, Carapaz hield zijn leiderstrui vast. Voor de 24-jarige Ecuadoraan zijn de rit- en eindzege zijn eerste triomfen als profrenner.

  Nu zet Carapaz alles op de Giro. "Dat is de grote uitdaging van het seizoen", zegt de Movistar-renner, die een vrije rol krijgt in de Giro. Carapaz eindigde dit jaar al 3e in de Coppi e Bartali en 11e in Parijs-Nice.

  VIDEO: Mestre wint slotrit in Asturië

  Eindwinnaar Carapaz