• home
 • video
 • pas verschenen

  Beerschot Wilrijk gaat optreden tegen rookbommen en kwetsende liedjes

  Beerschot Wilrijk gaat optreden tegen rookbommen.

  Op het Kiel zal streng toegekeken worden op het gebruik van Bengaals vuur, rookbommen en kwetsende gezangen. "We kunnen dergelijk gedrag niet meer tolereren", klinkt het.

  Het gedrag van de Beerschot Wilrijk-supporters wordt streng in de gaten gehouden. In elke wedstrijd van de 1B-club is er iemand van de KBVB aanwezig om te controleren wat er allemaal in het stadion gebeurt.

  Bestuurslid Walter Damen zegt op de regionale zender ATV dat de club met een probleem kampt: "Als er een verslag wordt opgemaakt, moeten wij voor de Geschillencommissie verschijnen. Die legt dan telkens boetes op voor rookbommen, pyrotechnisch materiaal en bepaalde liederen. Dat vormt een probleem."

  "Daarbovenop komen nog eens die harde knalbommen die tot gehoorschade kunnen leiden. We merken dat veel ouders hun kinderen niet meer willen meenemen, omdat die bommen een onveilig gevoel geven."

  "Enerzijds zijn we heel trots en blij met onze fans. We weten dat Bengaals vuur en rookbommen soms sfeer in het stadion scheppen. Anderzijds worden we ervoor beboet, dus gaan we nu een duidelijk signaal geven dat we dit niet meer kunnen tolereren."

  "Het allerlaatste dat we willen - en dat signaal begint nu toch wel heel sterk te komen - is een wedstrijd achter gesloten deuren. Dan moet je tegen AL je supporters zeggen: die avond ben je niet welkom. Dat willen we niet", zegt Walter Damen.

  Bijdrage over het probleem op regiozender ATV: