• home
  • video
  • pas verschenen

    Tottenham-coach over tweet FA Cup: "Ik was beschaamd"

    Kane kende een lastige wedstrijd tegen Smalling.

    Manchester United plaatste zich vorig weekend ten koste van Tottenham voor de finale van de FA Cup. De officiële Twitter-pagina van het Engelse bekertoernooi liet zich even gaan, tot grote onvrede van Spurs-coach Mauricio Pochettino.

    Manchester United klopte vorige zaterdag Tottenham met 2-1. Harry Kane speelde een bleke wedstrijd en dat was ook de beheerder van de Twitter-pagina van de FA Cup niet ontgaan.

    In een bericht werd verdediger Chris Smalling gevraagd wie in zijn zak zat. "Harry Kane", antwoordde de United-speler. Het antwoord werd uit een oud interview geknipt.

    De tweet werd later verwijderd, maar Tottenham-coach Mauricio Pochettino kwam er gisteren nog even op terug. "We moeten onze Engelse spelers beschermen", zei de coach.

    "Ik was beschaamd. De FA gaat toch over het Engelse voetbal? En Harry Kane is de potentiële aanvoerder van Engeland op het WK. Ik had veel moeite om dit te begrijpen, heel veel moeite."

    De bewuste tweet, die later verwijderd werd

    Kane moet het ontgelden na klacht over Stoke-goal

    Harry Kane (24) ligt bij sommige voetbalfans eventjes niet meer in de bovenste schuif. De Tottenham-spits vecht een stevig duel uit met Mo Salah om de topschutterstitel en laat geen kans liggen om zijn doelpuntentotaal aan te dikken. Zo diende Kane zelfs een klacht in om een doelpunt tegen Stoke op zijn naam te laten zetten, een zet die niet overal even enthousiast onthaald werd. De teller van Salah staat op 31 rozen, Kane zit aan 26.