• home
 • video
 • pas verschenen

  Sevilla zet Montella op straat na 9 matchen zonder zege

  Het was een kort Spaans avontuur voor Montella.

  De Italiaan Vincenzo Montella is niet langer de coach van FC Sevilla. Met de 62-jarige Joaquin Caparros heeft de Spaanse club al een opvolger te pakken.

  De 43-jarige Montella nam eind december over van de ontslagen Eduardo Berizzo. Met Sevilla deed Montella het aanvankelijk niet slecht: het haalde de finale van de Copa del Rey, dat het wel verloor met 5-0 tegen Barcelona (foto). In de Champions League wipte Sevilla Manchester United uit de 1/8e finales.

  Maar de laatste weken smaakte de Andalusische saus niet meer zo goed. Sevilla bleef 9 matchen op een rij achter zonder zege, waarvan het er 5 verloor. Vrijdag ging het nog met 2-1 de boot in tegen staartploeg Levante.

  Die wanprestatie vormt nu het eindstation voor Montella bij Sevilla. Met Joaquin Caparros haalt de nummer 7 uit de Primera Division een oude bekende terug als hoofdcoach. De 62-Spanjaard trainde Sevilla al tussen 2000 en 2005 en moet de club dit seizoen nog aan een Europees ticket helpen.