• home
 • video
 • pas verschenen

  Klimtijdrit eist slachtoffers: Quick-Step verliest halve ploeg

  De voorbereiding van Viviani op de Giro verloopt niet vlekkeloos.

  Quick-Step Floors zal het slotweekend van de Ronde van Romandië aanvatten met slechts drie renners. Vier renners van de Belgische ploeg finishten gisteren buiten tijd. In totaal haalden tien renners, onder wie ook Victor Campenaerts, de tijdslimiet niet.

  De klimtijdrit in de Ronde van Romandië bedroeg gisteren "amper" 10 kilometer, maar tien renners lieten zich verrassen door de chrono van ritwinnaar Egan Bernal. Met z'n tienen haalden ze de tijdslimiet niet.

  Vooral Quick-Step Floors werd het slachtoffer van de winnende tijd van de Colombiaan: voor Elia Viviani, Fernando Gaviria, Fabio Sabatini en Davide Martinelli zit de Ronde van Romandië er vroegtijdig op.

  Dat is ook het lot van twee Belgen bij Lotto-Soudal: Victor Campenaerts (foto) en Enzo Wouters haalden de "time cut" niet. Campenaerts is Europees kampioen tijdrijden, maar vond tussen Ollon en Villars-sur-Ollon geen parcours op zijn maat.

  De tien renners die vandaag niet meer mogen starten:

  • Fernando Gaviria (Quick-Step Floors)
  • Davide Martinelli (Quick-Step Floors)
  • Fabio Sabatini (Quick-Step Floors)
  • Elia Viviani (Quick-Step Floors)
  • Victor Campenaerts (Lotto-Soudal)
  • Enzo Wouters (Lotto-Soudal)
  • Nick Dougall (Dimension Data)
  • Robert Wagner (LottoNL-Jumbo)
  • Ramunas Navardauskas (Bahrein-Merida)
  • Boy van Poppel (Trek-Segafredo)