• home
 • video
 • pas verschenen

  Iniesta: "Mooiste moment? Mijn debuut tegen Club Brugge"

  Andres Iniesta, hier in duel met Alin Stoica.

  Het stond al een tijdje in de sterren geschreven: Andres Iniesta (33) neemt na dit seizoen afscheid van Barcelona. De prijzenkast van de Spaanse balkunstenaar puilt uit, maar zijn mooiste moment in Barça-shirt heeft een Belgisch tintje.

  Andres Iniesta speelde bijna 16 jaar voor het A-team van FC Barcelona. Op 18-jarige leeftijd maakte Iniesta zijn debuut bij de Catalaanse hoofdmacht in het Jan Breydelstadion: op 29 oktober 2002 klopte Barça, met piepkuiken Iniesta in de basis, Club Brugge in de Champions League met 0-1.

  Iniesta is zijn debuutmatch nog niet vergeten. Op zijn emotionele persconferentie gisteren kwam hij nog eens terug op zijn entree bij Barcelona. 

  "Ik heb zoveel geweldige momenten meegemaakt, maar als ik er toch eentje moet uitpikken, dan kies ik voor mijn debuut bij Barcelona", vertelde Iniesta.

  Op Twitter pikte Club Brugge in op de uitspraak van het Spaanse wonderkind. "Het was een eer om jouw tegenstander te zijn in je eerste match voor Barcelona", schreef Club.

  Club Brugge antwoordt Iniesta op Twitter

  Iniesta maakte zijn debuut tegen Club Brugge

  Voorzitter Gentse supportersclub: "Icoon verlaat onze club"

  "Iniesta is een icoon die onze club verlaat", reageert Dieter Wattenberge van de Gentse supportersclub Barcelonistas De Gante.

  "Je kan hem tussen de groten zetten. Hij valt minder op, maar hij verricht wel zeer belangrijk werk voor het team."