• home
 • video
 • pas verschenen

  Wint u het Antwerp-boek "Liefdevolle kleuren"?

  Franky Dekenne komt nog altijd graag terug op de Bosuil.

  Oud-spelers Franky Dekenne en Darko Pivaljevic leverden elk een bijdrage aan het boek en blikken vol weemoed terug: "De ogen van Antwerp-fans stralen als ze over de club spreken." Sporza gaf 10 exemplaren weg. 

  Het boek 'Liefdevolle Kleuren' beschrijft de magie van Royal Antwerp FC, de ziel en het hart van de club. Met getuigenissen van superfans als Erik Van Looy, Guido Belcanto, Tourist LeMC, Luk Wyns en Lucas den Bompa, van ex-coryfeeën als Darko Pivaljevic, Franky Dekenne en Walter Meeuws, van trouwe clubmensen als Paul Bistiaux.

  Sporza geeft 10 exemplaren weg. Geef het juiste antwoord op de prijsvraag en met een beetje geluk bent u bij de winnaars.

  Het boek uit een uitgave van https://borgerhoff-lamberigts.be en kost 22,99 euro.

  Franky Dekenne: Franky Dekenne: "Ik heb hier een prachtige periode meegemaakt"

  Franky Dekenne speelde tussen 1988 en 1990 voor Antwerp. Het hoogtepunt van de libero was het mirakel van Vitosja Sofia. "Waarbij we een 1-3 achterstand ombogen in een 4-3 zege. Dat was het mooiste moment dat ik hier beleefd heb. Ondanks de slechtere afloop voor mij (kruisbandletsel)."

  "Als West-Vlaming voel ik me hier heel goed, ook al ben ik hier maar 2 jaar geweest. Ik had hier langer willen zijn, maar ben door omstandigheden terug gegaan naar Waregem."

  "Wat Antwerp speciaal maakt? De fans. Of het nu eerste of tweede klasse is, het zit hier altijd vol. Stel dat hier een stadion met 25.000 zitjes zou staan, ook dat zou vol zitten. Deze ploeg moet altijd in eerste klasse spelen."

  "Tijdens mijn periode bij Waregem speelde ik ook de derby tegen Kortrijk. Maar niets valt te vergelijken met Antwerp-Beerschot. Hier ben je dan God."

  Darko Pivaljevic: "De fans van Antwerp zijn uniek. Hun ogen stralen als ze over de club spreken"

  Darko Pivaljevic speelde in totaal 8 jaar voor Antwerp.

  "Ik ben heel trots dat ik hier gespeeld heb en dat men me graag heeft. Dat wil zeggen dat ik iets goed gedaan heb."

  "Voor Antwerp spelen, dat voel je in de buik", zegt de aanvaller. "Elke wedstrijd was speciaal toen ik hier speelde. Daar kwam veel druk bij kijken, maar dat gaf wel motivatie."

  "Alleen bij Antwerp is het mogelijk dat de fans je ook in tweede klasse blijven steunen. De mensen waren er altijd. Elders zouden bij degradatie de tribunes leeg blijven. De ogen van de mensen stralen als ze over Antwerp spreken. Dat is moeilijk om te beschrijven."

  "In Servië heb je Rode Ster Belgrado en Partizan Belgrado. Ook daar zijn ze fanatiek. Maar de fans van Antwerp zijn uniek. Dat kan je niet vergelijken. Ik ben hier blijven wonen, in Schilde. Antwerp is de club van mijn hart nu."

  Dit zijn de winnaars:

  Benny Jacobs uit Ekeren
  wouter van marcke uit lier
  stefaan depuydt uit Wervik
  martine eecloo uit SINT-MARTENS-LATEM
  MARTIN HERMIE uit WINGENE
  marjolein ranson uit sint - kruis
  Bernd Stinkens uit Gent
  Roger De Pauw uit buggenhout
  Christophe Schatteman uit Deinze
  Hilde Bielen uit Stokrooie
  Win