• home
 • video
 • pas verschenen

  Verstappen: "Niet trager, maar sneller rijden, met wat meer controle"

  Max Verstappen krijgt kritiek na enkele incidenten dit seizoen.

  Twee weken nadat hij in China een mogelijke zege weggegooid had door een botsing met Vettel, vertelde Max Verstappen op dag 1 van het raceweekend in Azerbeidzjan dat hij ervan geleerd had. "Al doe ik niet mee om de hoop te vullen."

  De 20-jarige Verstappen leek in China met verse banden onder zijn Red Bull op weg naar succes, toen hij bij een haastige poging om WK-leider Vettel te passeren de Duitser van Ferrari raakte. Weg triomf.

  Verstappen kreeg weer de nodige kritiek, ook al omdat hij zich in dezelfde race bijna vergaloppeerde in een inhaalmanoeuvre met Lewis Hamilton. Een week eerder in Bahrein had hij bij de start ook al contact gemaakt met de Britse wereldkampioen, wat hem tot een snelle opgave dwong.

  "Niemand is perfect"

  Verstappen was in China al schuldbewust, maar kreeg in nog eens dezelfde vragen van de pers gisteren. "Niemand is perfect", antwoordde de jonge Nederlander.

  "Ik ben blij om te luisteren en vooruitgang te maken zoals iedereen. Dergelijke situaties maken je uiteindelijk beter als rijder. Je leert van jezelf. En dat betekent niet dat je trager moet rijden, het betekent juist dat je sneller moet rijden. Maar misschien met een beetje meer controle."

  De drievoudige racewinnaar wordt gezien als een toekomstige wereldkampioen, maar huidige en oud-rijders, onder wie vader Jos Verstappen, hebben hem geadviseerd om wat geduldiger te zijn. Verstappen senior zei na Shanghai dat hij niet wilde dat zijn zoon zijn rijstijl zou veranderen, maar iets meer moet nadenken.

  "Ik ben hier niet om de hoop te vullen"

  Verstappen had ook een gesprek met Red Bull-consultant Helmut Marko en besloot alle raadgevingen in acht te nemen. Maar de fundamentele aanpak blijft dezelfde. 

  "Alleen maar trager rijden, niets doen en wat rondrijden, zo ben ik niet. Ik ben hier niet om de hoop te vullen", klonk weer de zelfzekere coureur in hem.

  "Dit seizoen loopt het algemeen gezien qua tempo goed, maar de resultaten volgden nog niet. Er komen echter nog 18 races."

  Verstappen, die vorig seizoen in de laatste zes races alleen minder WK-punten scoorde dan wereldkampioen Hamilton, telt nu 18 punten na 3 races. Dat brengt hem op de 8e plaats terecht. Teleurstellend voor een team dat met Daniel Ricciardo in China toonde dat het een winnende auto heeft.

  Tweet over Verstappen: