• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Lierde mikt in Texas op record: "Ik wil onder 8 uur duiken"

  Frederik Van Lierde wil vooral in Nice en Hawaï schitteren.

  Frederik Van Lierde knalt zijn triatlonseizoen op gang in Texas. Maar de Ironman van Hawaï staat nog feller gefluoresceerd op zijn kalender: "Natuurlijk kan ik daar nog eens winnen."

  Voor het eerst in zijn carrière doet Frederik Van Lierde (38) morgen mee aan de Ironman van Texas, en dat heeft een heel goede reden. "Het is een snel parcours en ik zou toch graag eens mijn persoonlijke tijd verbeteren door onder de acht uur te duiken", zegt Van Lierde.

  "Je zwemt hier in een meer met een wetsuit, wat al sneller gaat dan zonder wetsuit in de zee. Het fietsparcours ligt op een vlakke autostrade, waar niet veel wind zal staan. De marathon ten slotte is drie rondes rond het meer, met af en toe wat schaduw."

  "Mijn gevoel is goed. Ik kijk ernaar uit om in competitie te komen. Training is nog geen competitie, maar ik weet wel dat mijn gevoel goed zit."

  Van Lierde: "In 2020 werk ik mijn laatste seizoen af"

  Van Lierde begint wat later aan zijn seizoen dan normaal. "Dat was nodig na de Ironman van Hawaï vorig jaar. Het heeft ook deugd gedaan. Ik heb in die zes maanden een goede basis kunnen opbouwen door veel kilometers te malen."

  En met die basis hoopt Van Lierde ook te scoren. "De Ironman in Nice en uiteraard Hawaï zijn de grote doelen", zegt de triatleet. "Of ik Hawaï nog kan winnen? Natuurlijk. In 2013 is het fantastisch goed gelukt. Ik weet dat ik nog eens dicht kan eindigen, maar dan moet alles kloppen. We zullen wel zien welke vorm ik heb in oktober."

  Van Lierde, volgende maand 39, is aan een van zijn laatste campagnes bezig. "Ik heb besloten om in 2020 mijn laatste seizoen af te werken. Het was voor mij belangrijk om er een datum op te plakken en er naartoe te kunnen leven."

  Tweets: