• home
 • video
 • pas verschenen

  Odoi volgend seizoen in Premier League? "De kans is heel groot"

  "Ik wil best de rest van mijn carrière centraal spelen."

  Nog 2 wedstrijden en de competitie in de Engelse 2e klasse zit erop. Denis Odoi kan met Fulham rechtstreeks promoveren als het van de 3e naar de 2e positie wipt. Onze landgenoot ziet een stapje hogerop helemaal zitten: "Iedereen wil in de Premier League spelen."

  "Willen reeks van 22 uitbreiden naar 24"

  Met wedstrijden tegen Sunderland en Birmingham voor de boeg ligt de promotie naar de hoogste afdeling binnen handbereik voor Fulham. De Londenaren tellen in het klassement 1 punt achterstand op nummer 2 Cardiff City, dat nog tegen Hull en Reading uitkomt.

  "Veel hangt af van onze wedstrijd van vanavond tegen Sunderland. Als we daarin de 3 punten kunnen thuishouden, is de kans heel groot dat we promoveren. Dan kunnen we het volgende week afmaken", zegt Denis Odoi aan Sporza.

  "Op papier is Sunderland een haalbare kaart. Ze zijn sinds vorige week officieel zeker van de degradatie naar de League One. Dat zal een serieuze klap zijn. Maar we weten niet in welke gedaante ze zich straks zullen tonen, aangezien ze niks meer te verliezen hebben."

  "Wij zijn het verplicht aan onze stand en de reeks waar we mee bezig zijn om te winnen. We hebben al 22 matchen niet meer verloren. Dat is indrukwekkend. We willen er nog 2 bijdoen om rechtstreeks te kunnen promoveren door op de 2e plaats te eindigen."

  Klassement na 44 wedstrijden
  plaatsploegpunten
  1.Wolverhampton98
  2.Cardiff City86
  3.Fulham85
  4.Aston Villa82
  5.Middlesbrough72
  6.Derby County71
  7.Millwall69
  8.Brentford68
  9.Preston North End67
  10.Bristol66
  11.Sheffield United66
  12.Leeds United57

  "Iedereen wil in de Premier League spelen, ik dus ook"

  Met de promotiekoorts valt het trouwens nogal mee bij Fulham. Odoi: "We zijn in Londen, dus merk je daar niks van. In de club voel je wel dat de hoop groot is om weer naar de Premier League te gaan, maar in deze grote stad heb je zoveel ploegen dat er weinig mensen wakker liggen van Fulham."

  Odoi is bij Fulham één van de regelaars in de defensie. "Vorig seizoen was ik rechtsachter, sinds dit seizoen sta ik na een rode kaart voor een ploegmaat vooral centraal achterin. Ik speel graag op die positie, het is dus niet dat ik zo snel mogelijk weer op de back wil staan. Ik zou er geen probleem mee hebben om de rest van mijn carrière centraal te spelen."

  Mogelijk speelt Odoi straks dus centraal achteraan in de Premier League. "Iedereen wil in de Premier League spelen, ik ook. Maar ik besef dat de club bij promotie heel veel geld binnenkrijgt en er veel spelers zullen bijkomen."

  "Dan is het afwachten of ze me willen houden. Ik wil zeker blijven en mijn kans wagen op dat niveau, maar daar ben ik nu niet mee bezig. Eerst proberen te promoveren en genieten van het eventuele feest."

  "Fulham besliste dat ik niet naar AA Gent mocht"

  In de zomer van 2017 was er sprake van dat Odoi zou terugkeren naar de Jupiler Pro League. Uiteindelijk bleef de ex-OHL- en Anderlecht-speler gewoon in Londen. "Gedane zaken nemen geen keer. Als ik naar AA Gent verhuisd was, zou ik daar ook gelukkig geweest zijn."

  "Ik ben intussen papa geworden, dus had in België voetballen ook voordelen gehad. Maar Fulham besliste dat ik niet mocht vertrekken en dat heeft me zeker niet ongelukkig gemaakt. Integendeel!"

  Wie weet komen bij promotie ook de Rode Duivels nog eens op de deur kloppen. Odoi: "Als we promoveren is de kans iets realistischer dat ik eens opgeroepen word, maar als ik naar mijn leeftijd kijk - ik word bijna 30 - en naar de internationals die er nu zijn, dan denk ik niet dat ik daar al te veel op moet hopen."

  "Zouden niet staan waar we nu staan zonder Mitrovic"

  Aleksandar Mitrovic is een van de goudhaantjes bij Fulham. Onvoldoende en overbodig bij Newcastle, nu van goudwaarde voor zijn Londense werkgever. In de winter stond Mitrovic nog op het punt om terug te keren naar Anderlecht. 

  Odoi: "Mitrovic is heel belangrijk voor ons. Zonder hem zouden we niet op de plaats staan waar we nu staan. Hij is het soort spits dat we nog niet hadden, hij maakte al veel belangrijke goals. Ik denk dat Anderlecht er een beetje van zal balen dat hij nu niet bij hen speelt, want het zou dichter bij Club Brugge staan als Mitrovic nu in Brussel zou spelen."

  "Mitrovic een moeilijke jongen? Vind ik niet. Hij heeft zijn eigen karakter, maar hij is vooral een heel goeie jongen. Hij werkt voor de ploeg en ligt heel goed in de groep. Hij was misschien wel graag naar Anderlecht gegaan, omdat hij de Belgische competitie kent en wist dat hij daar zou spelen, maar ik denk dat hij blij is hoe het met hem gelopen is."