• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome: "Ik wil in de Giro mijn 3e opeenvolgende ronde winnen"

  "Geen Giro 2018? Ik zou het me eeuwig beklagen."

  Team Sky heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de Ronde van Italië. Chris Froome is - ondanks zijn salbutamol-zaak sinds de Vuelta 2017 - de uitgesproken kopman.

  Chris Froome gaat op 4 mei van start als kopman van Team Sky. Voor de Brit is het zijn eerste deelname aan de Ronde van ItalIë sinds 2010.

  Froome krijgt onder meer de steun van de Colombiaan Sergio Henao en de Nederlander Wout Poels. Hij hoopt met hen zijn derde opeenvolgende grote ronde te winnen, na de Tour de France en de Vuelta vorig jaar.

  De 8 Giro-renners van Team Sky:

  "Ik probeer het probleem zo snel mogelijk op te lossen"

  "Ik heb een andere seizoensstart gehad dan andere jaren, omdat ik natuurlijk vroeger wil pieken dan normaal. Maar het doel om een derde opeenvolgende grote ronde te winnen, heeft voor motivatie gezorgd", zegt Froome.

  "Het is een risico om de Giro te rijden voor de Tour, maar ik zou er voor de rest van mijn leven spijt van hebben als ik deze Giro niet zou rijden."

  De voorbije maanden is er nogal wat controverse ontstaan over de deelname van Froome aan de Giro en de Tour, omdat hij in de Vuelta van vorig jaar een afwijkende dopingtest afgelegd heeft.

  "Ik weet dat er problemen zijn. Zoals ik eerder al gezegd heb, doen de ploeg en ik er alles aan om dat probleem zo snel mogelijk op te lossen. Maar op dit moment concentreer ik me op het wielrennen. Ik zou heel graag de roze trui winnen, maar besef dat het een zeer harde strijd zal worden."