• home
 • video
 • pas verschenen

  David Nakhid is de nieuwe eigenaar van Lierse

  Nakhid is een ex-speler van Waregem met een voetbalschool in Libanon.

  Lierse heeft de geheimzinnigheid over zijn overnemer weggenomen: David Nakhid, ex-voetballer van Waregem, is de man die Lierse van de financiële ondergang moet redden.

  "We halen iemand binnen die zijn strepen al verdiend heeft"

  David Nakhid is een bekende naam uit het Belgische voetbal van begin jaren 90. De middenvelder was toen aan de slag bij het toenmalige KSV Waregem.

  Na omzwervingen in onder meer Zwitserland, Griekenland, Zweden, de Emiraten en Beirut stampte hij in Libanon een voetbalschool uit de grond, met de hulp van Qatarese investeerders.

  Nu neemt Nakhid het heft in handen op het Lisp, dat al een tijdje een overnemer zocht na het aangekondigde vertrek van de Egyptische holding Wadi Degla.

  Het bestuur van Lierse is enorm opgetogen over het akkoord. "Het heeft ons tientallen dagen en nachten werk gekost, maar we zijn blij dat we een degelijke overeenkomst hebben", zegt CEO Jan Van Elst. "De toekomst van Lierse is verzekerd en dat was het belangrijkste doel."

  "Met Nakhid halen we iemand binnen die zijn strepen in de voetbalwereld al verdiend heeft. Hij wil enkel het beste voor Lierse en zal zich daar 100% voor inzetten. Ik wil in de eerste plaats David bedanken voor zijn engagement en daarnaast iedereen die bijgedragen heeft aan de afronding van dit dossier."

  "Voor euforie is het nog te vroeg"

  De komende dagen ligt de focus in Lier op een nieuwe licentie waarmee de club ook volgend seizoen in 1B mag voetballen. Van Elst: "Deze overeenkomst is een belangrijke eerste stap, maar voor euforie is het nog te vroeg."

  "Samen met David Nakhid werken we nu vooral verder aan ons dossier voor het BAS. Zonder een licentie voor profvoetbal staan we immers nergens. Daarom geeft onze nieuwe eigenaar er de voorkeur aan om zichzelf en zijn plannen met Lierse pas voor te stellen na de uitspraak van het BAS, die vermoedelijk op 9 mei valt."

  Met de overname komt een einde aan het tijdperk-Wadi Degla. Van Elst: "Ik heb een groot deel van de 11 jaar Wadi Degla/Lierse met Maged Samy en zijn Egyptische collega’s mogen samenwerken. Deze mensen hebben altijd het beste gewild voor Lierse. Ik wil hen dan ook bedanken voor al hun inspanningen en daarnaast ook voor de goede medewerking tijdens deze overname."