• home
 • video
 • pas verschenen

  Verheyen: "Zidane brengt altijd iets teweeg met zijn wissels"

  "Zidane verdient een pluim", vindt Gert Verheyen.

  Real Madrid heeft een optie genomen op de Champions League-finale met een 1-2-zege op Bayern. Gert Verheyen was voor Proximus TV cocommentator bij de wedstrijd en heeft lof voor Zinédine Zidane. "Hij verdient een pluim", vindt Verheyen.

  "Real laat geen cadeautjes liggen"

  "Het lijkt alsof Real Madrid geen moeite heeft om dat soort wedstrijden te winnen", vindt Gert Verheyen. "Ook al beginnen ze vaak wat minder goed of hebben ze wat moeilijkere momenten in een wedstrijd, uiteindelijk valt het dubbeltje altijd aan hun kant."

  "Ik zal het geen geluk noemen, want daarvoor is Real een veel te goeie ploeg, met veel kwaliteiten. Ook die goals spreken daar weer uit."

  "De tweede goal hebben ze cadeau gekregen van Bayern, maar het is wel een kwaliteit dat ze het zelf afmaken. Zij laten een cadeautje van de tegenstander nooit liggen. Zo is er altijd wel iets waardoor Real het haalt."

  "Bayern valt niks te verwijten"

  "Het duurde lang eer Bayern nog wat onder stoom kwam", gaat Gert Verheyen voort. "De laatste 20 minuten hadden ze nog wat kansen, maar het was moeilijk voetballen tegen dat lage blok."

  "Toch waren er nog wel wat mogelijkheden, met Ribéry die zijn uiterste best gedaan heeft. Op rechts waren ze Robben al vroeg kwijt en misten ze een type speler dat nodig was om iets te forceren tegen het blok van Real. Ik vind niet dat je Bayern iets kunt verwijten."

  "Pluim voor Zidane"

  "Real Madrid-coach Zinédine Zidane verdient wel een pluim voor de manier waarop hij de wedstrijd gemanaged heeft", vindt Verheyen. "Met zijn wissels brengt hij altijd wel iets teweeg in zijn team. Asensio kwam in en scoorde. Dat was toch opnieuw een goeie wissel. Netjes gedaan van Zidane."

  "Of het nog kan voor Bayern? Ja, maar dan moet het wel allemaal kloppen. Als je zonder scrupules naar Real gaat en daar dominant gaat voetballen, dan kan het best. Dat bewijs is al geleverd door Juventus."

  "Real Madrid zal nu wel scherper zijn, want tegen Juventus ging het maar net goed. De kloof is ook niet zo groot. 1-2 is geen resultaat waarmee het al gespeeld is, al is het toch wel weer een riante uitgangspositie."

  "Iedereen bang van Liverpool"

  Zijn we op weg naar een finale Real Madrid-Liverpool? "Als Liverpool de finale haalt, zal de andere finalist sowieso niet op zijn gemak zijn", denkt Verheyen.

  "Wie ook tegen Liverpool moet spelen, zal daar bang van zijn. Zij kunnen weergaloos voetballen in één wedstrijd. In 20 à 25 minuten kunnen zij vanalles doen, dan komt het gevaar van alle kanten."