• home
 • video
 • pas verschenen

  Oud-aanvoerder Vieira: "Eer dat ik genoemd word bij Arsenal"

  Patrick Vieira beleefde hoogdagen met Arsène Wenger bij Arsenal.

  Arsène Wenger zou het prima vinden als een van zijn oud-spelers hem zou opvolgen bij Arsenal. Patrick Vieira (41) voelt zich geflatteerd, maar is niet meteen van plan om zijn club New York City te verlaten.

  "Klaar voor Europa"

  Wie volgt Arsène Wenger op als hoofdcoach bij de Engelse topclub Arsenal? Die vraag zal u de komende weken nog vaak horen. Luis Enrique (ex-Barcelona) wordt genoemd, maar ook oud-spelers Mikel Arteta en Patrick Vieira staan op het kandidatenlijstje.

  "Ik vind het een eer om genoemd te worden bij Arsenal. Ik heb er negen jaar mijn beste voetbal gespeeld en ik houd van de club", reageert Vieira, die al twee jaar aan de slag is als hoofdcoach bij New York City in de VS.

  "Ik zal altijd een aparte relatie hebben met Arsenal. Dat betekent nog niet dat ik het team zal coachen, maar ik ben wel klaar om in Europa aan de slag te gaan."

  "Ik denk dat we allemaal coach worden om op een dag bij een grote club in Europa te coachen, maar voorlopig wil ik hier niet weg."

  Vieira speelde tussen 1996 en 2005 9 seizoenen voor Arsenal. Hij won er 3 keer de Premier League, 3 keer de FA Cup en 3 keer de Engelse supercup.

  Met ex-KVK-speler bovenaan in de MLS

  New York City doet het uitstekend onder coach Patrick Vieira. In zijn eerste seizoen loodste hij het team naar de vierde plaats in de Major League Soccer (MLS). Vorig jaar werd het team vicekampioen en dit jaar staat City bovenaan in de Eastern Conference. Maxime Chanot (ex-KV Kortrijk) is een van de vaste waardes in het team.