• home
 • video
 • pas verschenen

  Moeskroen schrijft brief aan Pro League na klacht van KVM

  Moeskroen-voorzitter Patrick Declerck.

  Moeskroen wil dat de Pro League zijn eigen statuten naleeft. De vraag van de Henegouwse club komt er na een strafklacht van KV Mechelen.

  KV Mechelen heeft een klacht ingediend tegen Moeskroen omdat het meent dat de club in handen is van makelaars, wat verboden is. In een reactie op de klacht van KVM wijst Moeskroen er op zijn beurt op dat de strafklacht in strijd is met het interne reglement van de Pro League.

  Voorzitter Patrick Declerck vraagt heel concreet de toepassing van artikel 34 van de statuten van de Pro League. Daarin staat dat "alle geschillen tussen leden aan de Algemene Vergadering zullen worden voorgelegd".

  De Pro League schrijft voor dat het aan de Algemene Vergadering is om op zoek te gaan naar een regeling waarin "alle betrokken partijen" zich kunnen vinden. Daarover moet gestemd worden binnen de Algemene Vergadering, een eenvoudige meerheid volstaat.

  "Moeskroen heeft schade geleden door insinuaties"

  Voorts haalt Moeskroen er ook artikel 14 van de statuten van de Pro League bij. Die regel schrijft voor dat de Pro League de mogelijkheid heeft om sancties op te leggen. Dat kan gaan van een financiële sanctie tot het afnemen van het stemrecht of het mandaat binnen de Pro League. Ook de uitsluiting van een lid behoort tot de mogelijke sancties.

  "Moeskroen is van mening dat het morele en materiële schade heeft geleden door het gedrag, de uitspraken, de beschuldigingen en de insinuaties van KV Mechelen. De verstandhouding tussen beide clubs is danig verziekt. We pikken het niet dat we opnieuw door het slijk gehaald worden", klinkt het.