• home
 • video
 • pas verschenen

  Clement: "Club Brugge is terechte kampioen, maar moet het wel afmaken"

  Club Brugge won de opener in Play-off I tegen Genk met 1-0.

  Club Brugge kan tegen Genk een belangrijke stap zetten richting 15e landstitel, maar in Limburg zullen ze de rode loper niet uitrollen. "We tonen elke week meer vertrouwen en lef", zegt Genk-coach Philippe Clement.

  Genk verloor zijn eerste wedstrijd in Play-off I tegen Club Brugge, maar wil dat scenario thuis niet herhalen. "We tonen elke week meer vertrouwen en lef", vertelt Clement. "De supporters geven de groep energie. Als mijn spelers dan ook nog eens geloven in hun kunnen, dan krijgen we een perfecte mix."

  Standard hield Club Brugge vorige week op 4-4. "Club was heel sterk in de eerste helft, maar Standard prikte efficiënt tegen. Het geluk lag bij Standard. Wij zullen een betere wedstrijd moeten spelen om te winnen."

  "We zijn voorbereid op een aantal scenario's. We willen balbezit om zo kansen te creëren. Ik verwacht ook dat Club iets meer afwachtend zal starten."

  Clement: "Spionnen? Ze hebben me geen info gegeven"

  Philippe Clement speelde 10 jaar in het blauw-zwarte shirt en heeft er ook zes jaar als beloften- en assistent-trainer achter de rug. Hij kent dus elk hoekje van Jan Breydel, maar heeft hij er ook nog spionnen rondlopen? "Ik heb nog veel vrienden in Brugge, maar ze hebben me geen informatie gegeven."

  "Of het een voordeel is? Voor bepaalde details misschien, maar ik heb meer geleerd uit de eerdere confrontaties in de competitie. Brugge had het moeilijk om kansen te creëren en wij hadden gewoon efficiënter moeten zijn."

  "Alle ploegen in Play-off I staan dicht bij elkaar en Club Brugge steekt er wat bovenuit. Club is de terechte kampioen als je het volledige seizoen bekijkt. Maar het is aan hen om het af te maken."

  Leko: "Club haalde 23 punten meer dan Genk, dat wil wat zeggen"

  Club Brugge moet in de archieven al terugbladeren naar 2014 voor de laatste zege op Genkse bodem. "Op Genk is het nooit eenvoudig", bevestigt coach Ivan Leko. "Ik ga geen uitspraken doen over hoe het morgen zal zijn, maar we staan op kop en kunnen met onze kwaliteiten van iedereen winnen."

  "We haalden in de reguliere competitie 23 punten meer dan Genk, dat wil wat zeggen. Maar Genk is een goede, voetballende ploeg die in België tegen iedereen kan winnen."

  "Clement kent ons uiteraard zeer goed en paste ook zijn systeem de vorige twee wedstrijden aan ons aan. Ik geloof dat we morgen kunnen winnen, we kennen hun sterktes en zwaktes."

  De tactiek van Leko is simpel, maar efficiënt: