• home
 • video
 • pas verschenen

  Ben Hermans met 2 Israëliërs in Giro-ploeg van Israel Cycling Academy

  Ben Hermans krijgt in de Giro 2 Israëliërs naast zich.

  Israel Cycling Academy heeft zijn selectie voor de Ronde van Italië vrijgegeven. Ben Hermans is een van de kopmannen. Het team heeft ook 2 Israëliërs geselecteerd. Zo is Israël voor het eerst met minstens één renner vertegenwoordigd in één van de drie grote rondes.

  De Giro start op 4 mei in Jeruzalem met een individuele tijdrit. Ook de twee ritten erna vinden plaats op Israëlisch grondgebied. Na de rustdag op 7 mei verplaatst het peloton zich naar Italië.

  Israel Cycling Academy kreeg in januari een van de vier wildcards en heeft zijn selectie bekendgemaakt. Ben Hermans start als kopman van het achttal. Het wordt voor onze landgenoot zijn vierde Giro. Vorig jaar moest Hermans opgeven door ziekte.

  Naast Hermans rekent Israel Cycling Academy op een bont gezelschap. De Australiër Zakkari Dempster, de Spanjaard Ruben Plaza, de Canadees Guillaume Boivin, de Let Krists Neilands, de Italiaan Kristian Sbaragli en de Israëliërs Guy Niv en Guy Sagiv vervolledigen het team.

  Voor die laatste twee wordt het hun debuut. Ze worden zelfs de eerste Israëliërs in de geschiedenis die aan een grote ronde deelnemen.

  "Geschiedenis schrijven"

  "We gaan met een prachtig en extreem gemotiveerd team naar Jeruzalem", zegt Ruben Plaza, die afgelopen weekend nog de Ronde van Castilla y Leon won. "We zullen geschiedenis schrijven voor Israël en onszelf."

  Tweet: