• home
 • video
 • pas verschenen

  Witte rook boven Lisp? Bestuur ontkent akkoord: "Hopelijk vanavond wel"

  Zonder overname zou Lierse zo goed als zeker geen licentie krijgen.

  Het bestuur van Lierse ontkent het overnameakkoord met David Nakhid. "Er wordt nog steeds gepraat", zegt woordvoerder Ben Bruynseels. Morgen moet Lierse zijn licentiedossier bij het BAS indienen. Daarvoor heeft de club uit 1B de centen van een overnemer nodig.

  Vanmiddag kreeg onze redactie uit goeie bron de bevestiging van een akkoord met David Nakhid, een ex-voetballer van Waregem uit Trinidad en Tobago. Vanavond tussen 18u en 20u zouden de handtekeningen worden gezet.

  Het bestuur van de financieel noodlijdende club zegt evenwel dat er nog geen groen licht is: "We ontkennen ten stelligste een akkoord. Er wordt nog gepraat. Hopelijk is er vanavond wel witte rook", zegt de woordvoerder.

  Overnemer is nodig voor licentiedossier bij BAS

  Lierse zit al een heel seizoen in financieel moeilijke papieren met onbetaalde en te laat betaalde salarissen van jeugdtrainers, medewerkers en spelers.

  CEO Jan Van Elst en enkele medewerkers zoeken al maanden naar een overnemer. David Nakhid, die een voetbalacademie heeft in Libanon met banden met Qatar, was lang een van meest concrete kandidaten in beeld.

  Iets meer dan een maand geleden staakten de Lierse-spelers 1 dag uit onvrede omdat ze een zoveelste deadline zagen passeren. De club van de Egyptische eigenaar Maged Samy miste zowel in eerste als in tweede aanleg een licentie voor de Licentiecommissie. De belofte dat Samy de schulden zou aflossen, was niet voldoende.

  De Licentiecommissie moet de continuïteit van een club bewaken - dé vereiste voor een licentie. Een overnemer is daarvoor nodig. "We hopen dat er vanavond witte rook zal zijn", aldus Bruynseels. De tijd begint immers te dringen wil Lierse met een volledig dossier naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport kunnen trekken. Het BAS kan in beroep nog een licentie toekennen.

  RETRO: David Nakhid scoort voor Waregem tegen Cercle Brugge