• home
 • video
 • pas verschenen

  Sonck: "Salah beweegt veel meer zonder bal dan Messi en Ronaldo"

  Mo Salah.

  Mo Salah was gisteren de grote uitblinker tijdens de 5-2-zege van Liverpool tegen AS Roma. "Hij leverde een onwaarschijnlijke prestatie", zegt Wesley Sonck, die gisteren commentaar gaf voor Proximus TV.

  Sonck: "Salahs grote kwaliteit is zijn versnelling"

  De Egyptenaar Mo Salah speelde gisteren andermaal de pannen van het dak. "Hij maakte 2 fantastische doelpunten en deelde 2 fantastische assists uit", zegt Wesley Sonck.

  "Ik denk dat Salah zelfs in zijn stoutste dromen niet had verwacht dat hij dit op de mat zou leggen in de halve finale tegen AS Roma. Het is een onwaarschijnlijke prestatie."

  Moeten Ronaldo en Messi zich dit jaar zorgen maken om Salah in de verkiezing voor de Gouden Bal? "Wat hij veel meer doet dan Messi en Ronaldo, is bewegen zonder bal", zegt Sonck.

  "Hij heeft veel diepgang, wat Ronaldo natuurlijk ook heeft. Messi heeft dat bij momenten en is meer de man met de bal aan de voet. Maar Salah kan dat alle twee."

  "Salah kan heel snel dribbelen in een korte ruimte. Maar zijn grootste kwaliteit is die enorme versnelling. Hij kan die afstand afleggen, mensen passeren en hij houdt het hoofd ook nog koel om het overzicht te bewaren en doelpunten te maken.

  "Zou me verbazen als Roma dit nog rechtzet"

  Roma startte tegen Liverpool met 3 centrale verdedigers, man tegen man. Een verkeerde strategie? “Achteraf moet je zeggen van wel", meent Sonck.

  "Di Francesco heeft zijn keuze nog wat bijgesteld toen het 4-0 was. Als Roma met 4 verdedigers gestart was, hadden ze meer veiligheid ingebouwd. Nu waren Mané en Salah veel sterker dan hun tegenstanders in de man-tegen-mansituaties."

  Maakt Roma nog kans op de finale dankzij de 2 late goals? "Tegen Barcelona haalde Roma nog een achterstand op uit de heenmatch. Maar ik kan me niet voorstellen dat Roma dat nog eens doet tegen dit Liverpool. Het zou me enorm verbazen."

  "Liverpool grootste kandidaat om Champions League te winnen"

  Naast de spelers hadden ook de vurige Liverpool-fans een aandeel in de klinkende zege. "Ik vraag me af of je als speler slecht kan spelen met zo’n publiek dat achter je staat", zegt Sonck.

  "Bij het minste wat je goed doet, krijg je applaus. En als je eens iets verkeerds doet, krijg je nog applaus. Het is waanzinnig. Dat heb ik nog maar heel weinig gezien."

  "Na wat Liverpool gisteren getoond heeft, is het misschien wel de grootste kandidaat om de Champions League te winnen. Liverpool haalt een fantastisch niveau."