• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Saintfiet moet al opkrassen bij Malta na geruchten over Kameroen

  Saintfiet mag uitkijken naar een nieuwe bestemming.

  Het avontuur van Tom Saintfiet (45) bij Malta is nu al voorbij. De globetrotter werd er in oktober vorig jaar bondscoach, maar zijn contract wordt ontbonden nadat de voetbalbond van Malta geruchten over een overstap naar Kameroen had opgevangen.

  Tom Saintfiet begon in oktober bij Malta aan zijn negende opdracht als bondscoach na passages in Namibië, Zimbabwe, Ethiopië, Jemen, Malawi, Togo, Bangladesh en Trinidad en Tobago. Maar na drie verloren oefenduels moet Saintfiet al opkrassen.

  De voetbalbond van Malta lichtte de beslissing toe. "In nationale en internationale media werd bericht dat Tom Saintfiet een van de kandidaten was om bondscoach van Kameroen te worden. Een bondsdelegatie heeft vandaag een gesprek gehad met Saintfiet over de kwestie en om de nodige garanties te eisen", klinkt het.

  "Na een grondige analyse hebben we beslist om Saintfiet niet langer als bondscoach te houden. Zijn contract wordt met onmiddellijke ingang stopgezet."

  In een Maltese krant ontkende Saintfiet alvast dat hij contact heeft gehad met de bond van Kameroen. "Het is niet correct en het getuigt van weinig respect om voor een andere post als coach te gaan als je nog ergens onder contract ligt."