• home
 • video
 • pas verschenen

  Patrick De Koster: "Ik zie De Bruyne wel eindigen in LA"

  Patrick De Koster en Kevin De Bruyne.

  Patrick De Koster, de manager van Kevin De Bruyne, was vanmiddag te gast bij MNM. Hij sprak er onder meer over het makelaarsleven en de transfer van Kevin De Bruyne naar Man.City.

  "Tattoo van KDB"

  Patrick De Koster is vooral bekend als manager van Kevin De Bruyne. "Het klopt dat hij het uithangbord is, maar we hebben nog 40 à 50 spelers. We proberen dat beperkt te houden, zodat onze service perfect kan zijn en de spelers zich op het voetbal kunnen concentreren", vertelt hij.

  "Ik probeer zoveel mogelijk contact te hebben met mijn spelers, maar dat hoeft niet elke dag te zijn. Ik wil graag een vader en een vriend zijn voor de jongens en ik probeer ze de waarden mee te geven die ik ook meegeef aan mijn kinderen."

  Met De Bruyne heeft De Koster wel een bijzondere band. "Wij horen elkaar dagelijks. Ik regel zowat alles voor hem. Ik heb zelfs een tattoo van KDB (lacht)."

  "Kevin zag wel wat in Bayern"

  In de periode voorafgaand aan de transfer van De Bruyne naar Manchester City ging De Koster zelfs een poosje wonen bij de voetballer. "Soms is het complex om iedereen bij elkaar te krijgen, terwijl je in volle onderhandelingen net snel moet kunnen reageren", legt De Koster uit.

  Bij zo'n transfer komt heel wat kijken. "De eerste contacten met City waren in februari, maar de transfer was pas rond in augustus. De clubs moeten altijd eerst een akkoord vinden. Kevin had het wel naar zijn zin in de Bundesliga en zag wel wat in Bayern München, maar die konden niet op tegen de financiële slagkracht van PSG en Manchester City."

  "Als makelaar kun je wel druk zetten, maar ik probeer iedereen te respecteren. We bekijken wat de beste oplossing is voor de speler, zowel financieel als sportief. De toekomst van Kevin? Ooit zie ik hem eindigen in LA."