• home
 • video
 • pas verschenen

  Oxlade-Chamberlain mist nu ook het WK met Engeland

  Oxlade-Chamberlain moest op een draagbaar het veld verlaten.

  Alex Oxlade-Chamberlain (24) zal dit seizoen niet meer spelen. De Liverpool-speler viel gisteren uit tegen AS Roma en kan dus ook niet ingezet worden op het WK in Rusland.

  Geen WK voor Oxlade-Chamberlain

  De 5-2-zege tegen AS Roma had voor Liverpool ook een donker randje. Alex Oxlade-Chamberlain liep in het begin van het Champions League-duel een blessure op aan zijn rechterbeen. Na 18 minuten werd hij van het veld gedragen.

  Liverpool-coach Jürgen Klopp had het gisteren al over een "zware blessure" en die vrees werd vandaag bevestigd. De middenvelder heeft schade aan de ligamenten van zijn knie en is buiten strijd voor de rest van het seizoen.

  Dat betekent ook dat het WK in Rusland geen optie is voor de Engelse middenvelder. De 24-jarige Oxlade-Chamberlain heeft 32 caps op zijn teller staan, waarin hij 6 keer scoorde. De voorbije jaren miste hij ook al het WK en het EK, ook al door knieblessures.

  Engeland is in groep G een tegenstander van de Rode Duivels, op 28 juni kijken beide teams elkaar in de ogen. Engeland opent zijn WK tegen Tunesië op 18 juni, 6 dagen later staat het tegenover Panama.

  "Staat in schril contrast met wat familie van gewonde fan moet meemaken"

  "Ik ben er het hart van in dat ik deze blessure opgelopen heb op zo'n cruciaal moment. Ik vind het erg jammer dat ik niet meer kan spelen voor Liverpool en ook het WK zal missen. Maar ik zal mijn ploegmaats steunen", reageert de onfortuinlijke Liverpool-speler.

  "Maar dit staat in schril contrast met wat de familie van de gewonde Liverpool-fan moet meemaken. Mijn gedachten zijn bij hen." Een 53-jarige supporter van Liverpool werd gisteren in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht na rellen met hooligans van AS Roma.