• home
 • video
 • pas verschenen

  Las Vegas en het sprookje van de ridders op schaatsen

  De Vegas Golden Knights laten hun fans in Las Vegas dromen.

  In de NHL is iedereen in de ban van het sprookje van de Vegas Golden Knights. De ijshockeyploeg uit Las Vegas begint vannacht in haar debuutjaar aan de tweede ronde van de play-offs. Geen enkele ploeg deed hen dat ooit voor. De stad Las Vegas is er klaar voor.

  Vegas Golden Knights schrijven geschiedenis in NHL

  De supporters van de Vegas Golden Knights beleven gouden tijden. Hun sterren gaven in de eerste ronde van de NHL-play-offs de Los Angeles Kings geen schijn van een kans. De Kings, NHL-kampioen in 2010 en 2012, konden geen enkele wedstrijd winnen: 4-0.

  Doelman en sterspeler Marc-André Fleury was de held, hij moest in 4 duels slechts 3 goals incasseren. En in de beslissende vierde wedstrijd scoorde een ex-speler van LA de enige goal: Brayden McNabb.

  De Golden Knights breken record na record dit seizoen. Ze zijn het eerste team in alle Amerikaans profsportcompetities dat in zijn debuutjaar een confrontatie in de play-offs wint met een sweep (zonder nederlaag).

  Seizoensstart net na schietpartij in Las Vegas

  De start van het nieuwe team was er nochtans een met een donkere rand. Op 5 oktober 2017 debuteerden de Vegas Golden Knights in de NHL, amper 5 dagen na de schietpartij in Las Vegas waarbij de schutter 58 mensen de dood injoeg.

  De eerste thuismatch van de Golden Knights stond in het teken van de slachtoffers en de spelers namen ook het voortouw in heel wat acties om de overlevenden en de families van de slachtoffers mentaal en financieel te steunen.

  Het maakte dat de inwoners van Las Vegas als één man achter de ploeg gingen staan en dat merkten de bezoekende teams in de T-Mobile Arena, het stadion op de bekende Las Vegas Strip.

  DJ Tiësto is fan van de Golden Knights

  De fans van de Golden Knights zijn vurig

  Perfect samengestelde ploeg

  Tot 2017 moest Las Vegas het doen zonder een team in een van de grote professionele sportcompetities in de Verenigde Staten: NBA (basketbal), NFL (American Football), MLB (baseball) en NHL (ijshockey).

  Daar kwam verandering in toen Bill Foley 500 miljoen dollar op tafel legde om een nieuw team te mogen oprichten in de NHL. De Vegas Golden Knights mochten voor het seizoen één onbeschermde (elk team mocht 11 spelers beschermen) speler van elk team selecteren.

  Met James Neal en goalie Marc-André Fleury, drievoudig kampioen met de Pittsburgh Penguins, kon Las Vegas twee vedetten strikken. De rest van het team werd zorgvuldig samengesteld, zo bleek in de competitie. Zo scoorde de jonge Zweed Karlsson maar liefst 43 keer, in de 4 seizoenen daarvoor had hij 18 goals.

  De Vegas Golden Knights beleven een debuutjaar in de NHL om van te dromen. De ploeg klikte meteen in elkaar en stapelde de records op. Als kers op de taart won de ploeg de Pacific Division en mocht het meteen de play-offs in.

  Enkele andere records van de Golden Knights

  • Het eerste team in de NHL dat in zijn debuutseizoen zijn Divisie wint.
  • Ze hadden 26 punten meer en 18 zeges meer dan gelijk welk ander NHL-teamm in zijn debuutseizoen.
  • De Golden Knights telden als eerste NHL-team meer zeges dan nederlagen in zijn eerste seizoen.