• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Mechelen wil aantonen dat Moeskroen in handen is van makelaars

  KV Mechelen blijft ook na de degratiestrijd voortstrijden.

  De eigenaars van KV Mechelen gaan tot het uiterste om hun team in 1A te houden. Ze dienden een strafklacht in tegen Moeskroen voor fraude. Het Brusselse parket bevestigde aan De Tijd dat er momenteel een gerechtelijk onderzoek loopt naar valsheid in geschrifte, gebruik van valse stukken en oplichting door Moeskroen.

  "Supermakelaars" Zahavi en Ramadani

  KV Mechelen legt zich niet zomaar neer bij zijn degradatie. De eigenaars van KVM, ondernemers Olivier Somers en Dieter Penninckx, menen dat Moeskroen al jaren in handen is van buitenlandse spelersmakelaars. En die mogen volgens de regels van de voetbalbond geen eigenaar van een club zijn.

  De spelersmakelaars die in het vizier komen, zijn de Israëliër Pini Zahavi (foto) en de Albanees Fali Ramadani.

  Het gerechtelijk onderzoek moet nu uitklaren of Moeskroen zich schuldig heeft gemaakt aan fraude en oplichting door valse stukken en geantidateerde documenten in te dienen om te verhullen dat de twee "supermakelaars" de echte bazen zijn.

  Juridische drietrapsraket