• home
 • video
 • pas verschenen

  Broos over trainerswissel: "Moeten voor klein schokeffect zorgen"

  Broos kon vandaag zijn nieuwe trainer voorstellen.

  KV Oostende gaat in zee met Gert Verheyen en zijn assistent Franky Van der Elst. Sportief directeur Hugo Broos: "Hij zal op een heel andere manier werken dan de mensen die er geweest zijn en dat is belangrijk voor deze spelersgroep."

  "Er was een trainer nodig die nieuw was, ook voor de groep"

  KV Oostende en Hugo Broos kiezen dus voor Gert Verheyen. "Op basis van zijn kwaliteiten, maar we vonden ook dat we moesten vernieuwen. Er was een trainer nodig die nieuw was, ook voor de spelersgroep", legt Broos aan Sporza uit.

  "Ik had 6 maanden geleden al eens met Gert Verheyen van gedachten gewisseld. Ik vroeg hem toen of hij geen trainer wilde worden, maar hij vond dat hij het goed had. Enkele maanden later is hij toch veranderd en tot de vaststelling gekomen dat hij het ook eens wil proberen."

  Heeft Verheyen het profiel waar Oostende naar zocht? "Ik heb een gesprek met hem gehad over hoe hij zou werken. We waren het eens over bijna alles."

  "Hij zal op een heel andere manier werken dan de mensen die er geweest zijn en dat is belangrijk voor deze spelersgroep, dat zij een nieuwe technische staf hebben die het op een andere manier zal doen. Daar halen ze dan misschien weer de nodige motivatie uit."

  "Men is hier wat in slaap gewiegd door de omstandigheden"

  Adnan Custovic wordt aan de kant geschoven door KVO. "Er waren natuurlijk de voorbije maanden veel ontwikkelingen in deze club. In die omstandigheden werken was niet evident. Maar Adnan heeft het tot een goed einde gebracht."

  "Over zijn trainerskwaliteiten kun je niet discussiëren, maar men is hier wat in slaap gewiegd door de omstandigheden. We moeten voor een klein schokeffect zorgen met een nieuwe coach en staf. Zoals ik met Gert gepraat heb, heeft hij prachtige ideeën om de ploeg tot prestaties te brengen."

  "We zijn geen boezemvrienden"

  Hugo Broos kent de tandem Verheyen en Van der Elst door en door. Kan die goeie relatie ook voor problemen zorgen? "Dit is niet dezelfde situatie als bij Club Brugge, waar Marc Degryse Jan Ceulemans moest ontslaan. Dat waren bijna boezemvrienden."

  "Ik ken Gert en Franky natuurlijk zeer goed, maar we zijn geen boezemvrienden. Al zal ik natuurlijk niet ontkennen dat we vrienden zijn. Er is wel een band. Maar als ik hen moet ontslaan, dan moet het. Dat is mijn taak, ook al zal dat misschien wat meer pijn geven."