• home
 • video
 • pas verschenen

  BOIC blijft voor Tokio 2020 ook internationale selectiecriteria hanteren

  Het BOIC selecteert de atleten voor de Spelen.

  Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft beslist om voor de volgende Olympische Spelen, die van 2020 in Tokio, de internationale selectiecriteria over te nemen. Er wordt niet gekozen voor eigen, strengere limieten.

  Rio 2016 waren de eerste Spelen waarvoor het BOIC zijn strengere eisen liet varen. Ook toen nam het BOIC gewoon de criteria die de internationale sportbonden samen met het Internationaal Olympisch Comité (IOC) opstellen over.

  Woordvoerder Luc Rampaer duidt de beslissing: "De internationale criteria zijn verstrengd en dat ligt in de lijn met de visie van het BOIC."

  Na de Winterspelen in PyeongChang in februari evalueerde het BOIC zijn nieuwe politiek en die werd unaniem in stand gehouden voor de komende olympische edities. Rampaer: "Het is duidelijker voor iedereen. De atleten weten waar ze aan toe zijn en kunnen zich in alle rust voorbereiden."

  Binnen bonden soms strengere limieten

  Als er specifieke sportbonden om sportieve redenen om strengere criteria te vragen, wil het BOIC een uitzondering maken. De sportbonden moeten hoe dan ook interne limieten opstellen, voor het geval dat er meer atleten aan de minima voldoen dan dat er uitgestuurd morgen worden. Die moeten ook duidelijk en op tijd gecommuniceerd worden.