• home
 • video
 • pas verschenen

  Ajax onthult logo van Johan Cruijff ArenA: "We zijn erg trots"

  Vanaf komend seizoen is het de Johan Cruijff ArenA.

  De Ajax ArenA wordt vanaf volgend seizoen omgedoopt in de Johan Cruijff ArenA. Vandaag, op de 71e geboortedag van de Nederlandse voetballegende, werd het logo onthuld.

  Met een druk op de knop op de middenstip van de ArenA werd het logo bekendgemaakt. Drie van de kinderen van de vorig jaar overleden Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan en  Frank Rijkaard, die de familie van Cruijff vertegenwoordigde, namen de honneurs waar.

  Jordi Cruijff, de zoon van de in maart 2016 overleden legendarische nummer 14, bedankte in een videoboodschap iedereen die zich hard heeft gemaakt voor de naamswijziging, die vanaf het komende voetbalseizoen officieel ingaat. "We zijn erg trots."

  De Amsterdamse sportwethouder Eric van der Burg zei in een toespraak dat "het feit dat we hier nu allemaal staan te danken is aan Van der Laan". "Als hij zich niet had ingezet, dan had het tot in lengte van dagen de Amsterdam ArenA geheten."