• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Thibaut Courtois solliciteert voor dunk contest in NBA

  Courtois: linksvoetig, maar rechtshandig.

  Dat Thibaut Courtois een basketballiefhebber is, wisten we al van zijn vele NBA-bezoekjes. Maar de doelman van Chelsea en België kan zelf ook redelijk goed met de oranje bal overweg.

  Op een buitenveldje toont de Rode Duivel zijn trucjes: dunken is geen probleem voor de opgeschoten keeper van 1,99 meter, zo blijkt.

  Opvallend: terwijl de doelman een voetbal speelt met zijn linkervoet, dribbelt en dunkt hij met zijn rechterhand. 

  Courtois gooide zijn skills met de hashtag #nba op Instagram, waar zijn korte filmpje al meer dan 250.000 keer bekeken werd. Met reacties in alle talen. Enkelen zien hem al bij de New York Knicks, anderen dagen hem uit tot een robbertje basketbal in Tubeke.

  Benteke ziet burenduel wel zitten: "Wanneer je maar wil"

  Ook enkele bekende namen waren er als de kippen bij om te reageren: collega-Rode Duivel Christian Benteke - die net als Courtois in Londen woont - wil een 1v1-burenduel. "Wanneer je maar wil", antwoordde de Chelsea-keeper aan de spits van Crystal Palace.

  En Courtois oogst ook bijval in de NBA zelf: Larry Nance Jr., een ploegmaat van LeBron James bij Cleveland, is een fan: "Je mag mijn plaats innemen in het dunk contest volgend jaar."

  Instagrampost van Courtois:

  Reacties van Benteke en NBA-speler Nance Jr.