• home
 • video
 • pas verschenen

  Vader en zoon Courtois dienen een klacht in na uitlatingen Wilmots

  Thierry Courtois stapt naar de rechtbank.

  De verbale oorlog tussen Marc Wilmots en Thierry Courtois krijgt nog een juridisch staartje. De clan Courtois stapt naar de rechtbank nadat ex-bondscoach Marc Wilmots vader Courtois beschuldigd had van het lekken van informatie over de Rode Duivels.

  Ex-bondscoach Marc Wilmots bond gisteren de kat de bel aan in een interview bij beIN Sports. Wilmots wees Thierry Courtois, vader van doelman Thibaut Courtois, met de vinger. 

  "Ik heb moeite met het gegeven dat ik om 18u mijn theorie geef en om 18.15u alles op alle kanalen staat. Dat betekent dat een speler de selectie verkoopt. En dat is erg. Meerdere Franse journalisten zeiden me dat vader Courtois dat deed. Dat betekent dat je je vaderland dan niet respecteert", vertelde Wilmots.

  Op Facebook reageert Thierry Courtois op de verklaring van Wilmots. "Hij herhaalt - niet voor het eerst - in het openbaar en gratuit de beschuldigingen die een aanslag vormen op mijn eer en reputatie, net als ten opzichte van mijn zoon Thibaut."

  "Wij hebben dan ook samen beslist om een klacht in te dienen met burgerlijke partijstelling wegens laster en eerroof." Thibaut Courtois deelde diezelfde boodschap niet veel later op Twitter.

  De reactie van vader en zoon Courtois op de sociale media: