• home
 • video
 • pas verschenen

  Qatar Airways wordt 7e shirtsponsor in de geschiedenis van Roma

  Nainggolan en co in het nieuwe shirt.

  Er komt een nieuwe bedrijfsnaam op de voorkant van de Roma-truitjes. Qatar Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van Qatar, heeft zich tot 2021 aan de Italiaanse topclub gelieerd.

  "We zijn verheugd dat we deze historische samenwerking tussen twee grote merken met grote ambities kunnen aankondigen", klinkt het in Rome. 

  "Met deze nieuwe sponsor, ons nieuwe stadion waar we later dit jaar aan beginnen te bouwen en onze kwalificatie voor de halve finales in de Champions League zijn het geweldige tijden voor de Roma-fans."

  Qatar Airways is pas de zevende shirtsponsor in de geschiedenis van het 90-jarige Roma. Het bedrijf is als sponsor in diverse sporttakken en -evenementen actief, zoals het WK voetbal, de Formule E, enkele tennistoernooien en paardencompetities.

  Hoeveel geld met de sponsoring gemoeid is, is niet bekendgemaakt. Volgens welingelichte bronnen gaat het om 40 miljoen euro voor 3 jaar. In Italië doet alleen Juventus beter. Dat krijgt 17 miljoen euro per jaar van Jeep.

  Nainggolan en co in het nieuwe shirt:

  Roma herdenkt in Liverpool het Hillsborough-drama

  Vanavond speelt Roma de heenwedstrijd in de halve finales van de Champions League op het veld van Liverpool. De Italianen hebben gisteren Anfield verkend en hebben ook de slachtoffers herdacht van het Hillsborough-drama. In dat stadion van Sheffield stierven in 1989 96 Liverpool-supporters na paniek in hun overvolle vak.