• home
 • video
 • pas verschenen

  Kroon geeft toe: "Spijt dat ik korte periode doping heb gebruikt"

  Karsten Kroon: "Was renner in heel moeilijke tijd."

  Karsten Kroon heeft aan het Nederlandse persagentschap ANP het verhaal in AD over zijn dopinggebruik bevestigd. "Ook ik heb een korte periode tijdens mijn carrière doping gebruikt. Dat spijt me en ik neem er alle verantwoordelijkheid voor."

  AD-journalist Thijs Zonneveld deed vannacht het verhaal van een bijzondere bekentenis. Die deed Kroon hem bij gesprekken over een mogelijke samenwerking tussen de ex-renner en AD als analist. De afspraak was dat Kroon publiek zou bekennen, maar dat deed hij uiteindelijk niet. Zonneveld schreef wel zijn verhaal op.

  Kroon was van de publicatie op de hoogte. "Het verhaal klopt", reageerde de 42-jarige Nederlander bij ANP. "Het spijt me en ik neem er alle verantwoordelijkheid voor. Ik wil alle schijn vermijden dat ik een bekentenis doe om er zelf beter van te worden."

  "Sport is op dit moment zuiverder dan ooit"

  Kroon, die tegenwoordig als commentator actief is voor Eurosport, zegt ook opluchting te voelen. "Ik was beroepswielrenner in een heel moeilijke tijd en heb enorm veel respect voor mijn collega's die destijds de verleiding doping te gebruiken hebben weten te weerstaan."

  "Gelukkig is de sport sindsdien enorm veranderd. Ik ben beroepswielrenner geworden net na de Festina-affaire, heb de epo-test zien komen, de whereabouts en het bloedpaspoort. Ik heb de sport waar ik zoveel van houd zien evolueren en ik ben ervan overtuigd dat het op het moment zuiverder is dan ooit."