• home
 • video
 • pas verschenen

  Familie, vrienden en sympathisanten dragen Michael Goolaerts ten grave

  Zijn ploegmakkers dragen de kist naar binnen.

  0 / 0

  Zijn ploegmakkers dragen de kist naar binnen.

  Vandaag is in Hallaar (Heist-op-den-Berg) Michael "Goolie" Goolaerts begraven. De 23-jarige wielrenner van Veranda's Willems stierf op 8 april tijdens Parijs-Roubaix.

  De kerk in Hallaar was te klein voor de familie, vrienden en sympathisanten die afscheid kwamen nemen van Goolaerts. Enkele honderden mensen volgden de dienst buiten op schermen.

  Naast de voltallige ploeg en staf van Veranda's Willems-Crelan waren nog heel wat prominenten uit de wielerwereld aanwezig: onder meer Lotto-Soudal-manager Marc Sergeant, bondsvoorzitter Tom Van Damme en Tour-baas Christian Prudhomme.

  De kist werd binnengedragen door enkele ploegmaats van de betreurde renner en voor het altaar gezet, naast de fiets waarmee hij Parijs-Roubaix reed. Op de kist werden zijn wielertruitje en pet gelegd.

  De serene viering bracht een boodschap van hoop en liefde. Onder meer "Hoop doet leven" van Will Tura galmde door de kerk.

  Zijn ploegmaat Dries De Bondt en zijn trainer Kristof De Kegel namen emotioneel afscheid. Bij een filmpje met beelden van een lachende Goolaerts voor en tijdens de Ronde en Roubaix kregen heel wat aanwezigen het te kwaad.

  Ploegmaats dragen de kist binnen:

  Dries De Bondt spreekt vol eerbied over zijn ploegmaat:

  Manager: "Pijn van familie is onwezenlijk en ondraaglijk"

  • Jef Van den Bosch (manager): "Ik heb geprobeerd om de familie de afgelopen periode zoveel mogelijk te ontlasten. Hun pijn is onwezenlijk en ondraaglijk. We hebben gedaan wat we konden. Michael was een superpositieve gast. Zo moet iedereen hem onthouden. Hij zag het positieve in alles. Hij had veel talent en werkte er hard voor. Hij is een voorbeeld voor velen."
  • Tom Van Damme (bondsvoorzitter): "Het was een emotioneel afscheid van iemand die geliefd was door zijn familie en ploeg. Hij zal lang geëerd worden. Hij deed mee aan zijn droomkoers en had zijn droom kunnen waarmaken. Ik denk dat dat de mensen aangrijpt. Maar het is vooral een jongen die ons verlaat."

  Zo was Michael Goolaerts:

  Foto's: