• home
 • video
 • pas verschenen

  Degryse: "Op je 34e mag je voor 35 miljoen per jaar naar China"

  0 / 0
  Beleeft doelman Gianluigi Buffon een einde in mineur? Was het het seizoen te veel voor Arsène Wenger bij Arsenal? En hoe zit dat met die twee monsters en Andres Iniesta? We bundelen enkele opvallende fragmenten van Extra Time 24 april in dit artikel.

  "Kan einde in mineur worden voor Buffon"

  Filip Joos zocht zijn Moment van de Week in de laars. Joos: "In de Serie A is het spannend. Juventus verloor zondagavond met 0-1 van achtervolger Napoli. Juve speelde heel defensief en zwak. Het was één keer dicht bij een goal: een afgeweken vrije trap van Pjanic. Maar het was Napoli dat het balbezit had en in het slot scoorde."

  "Juve-doelman Buffon moet nu wel opletten, want het zou echt wel eens een einde in mineur voor hem kunnen worden. Italië mag niet naar het WK, met Juventus is hij door Real Madrid uitgeschakeld in de Champions League en met Juventus heeft hij nog het zwaarste programma in de competitie..."

  De spreekbeurt van Sonck

  Het Moment van de Week van Wesley Sonck is het afscheid van Arsène Wenger bij Arsenal. "Ik heb een papiertje meegenomen, want Filip Joos heeft dat ook al eens gedaan. Het voelt een beetje aan als een spreekbeurt, aangezien ik wat dingen opgezocht heb: 22 jaar was hij bij dezelfde club, dat gebeurt niet veel."

  "Wenger heeft veel gewonnen: 3 landstitels, 7 FA Cups, 7 Community Shields en wat ik heel straf vind: in 2003-2004 is Arsenal kampioen geworden zonder te verliezen: 26 keer gewonnen, 12 keer gelijk." 

  "Op je 34e mag je voor 35 miljoen naar China"

  Marc Degryse ging zijn Moment van de Week in Spanje zoeken. "Andres Iniesta is bezig aan zijn laatste weken voor Barcelona. In de finale van de Copa del Rey heeft hij weer een demonstratie gegeven. In de 88e minuut kreeg hij een applausvervanging. Het respect voor hem is immens."

  "Iedereen die een beetje van voetbal houdt, zal hem wel missen. Iniesta heeft pech dat die twee monsters, Messi en Ronaldo, er nu zijn. Anders had hij zeker ook al eens de Gouden Bal gewonnen. Iniesta kan nu in China 35 miljoen euro per jaar gaan verdienen. Als je Iniesta bent en je bent 34, dan mag je daar naartoe gaan."

  "Standard bij de haren uit het moeras getrokken"

  In de nabeschouwing van Club Brugge-Standard konden de analisten niet om de twee goudhaantjes van Standard heen: Edmilson en Carcela.

  Filip Joos: "Die twee spelers hebben Standard bij de haren uit het moeras getrokken. Edmilson is dé man in vorm bij Standard, met onder meer een werelddoelpunt zondagavond."

  Degryse gooit met bloemetjes naar Vormer

  Met Ruud Vormer gaat het ook weer de goeie kant uit. Marc Degryse: "Donderdag tegen Charleroi speelde hij al goed en tegen Standard brak hij de wedstrijd open met een fantastisch doelpunt met zijn mindere voet. Hij bracht de spitsen in stelling en dook weer veel op in de 16. Zijn slim- en sluwheid maakten het de tegenstander moeilijk. Ruud Vormer niet in vorm? Niet meer."

  "Sa Pinto is een culttrainer"

  Eén van de grote raadsels in deze competitie blijft Ricardo Sa Pinto. Hij won met Standard de beker en staat gedeeld 3e in POI, maar de clubleiding is hem volgend seizoen liever kwijt dan rijk.

  Sonck: "Je kunt toch niet zeggen dat hij geen resultaat haalt?" Joos: "Sa Pinto is een soort culttrainer." Sonck: "Sa Pinto beschikt wel over de nodige kwaliteit. Carcela, als die een beetje normaal zou doen, dan zou hij torenhoog boven de Belgische competitie uitsteken."

  Degryse: "Niet vergeten dat Standard op 23 punten geëindigd is van Club Brugge." En plots haalde Frank Raes er het klassement van het kalenderjaar 2018 bij. Wat blijkt? Standard sprokkelde dit jaar de meeste punten van alle POI-deelnemers: 28.

  Extra Time volledig bekijken? Dat kan hier

  U kunt de volledige aflevering van Extra Time hieronder bekijken en door op deze link naar vrtnu.be te klikken.