• home
 • video
 • pas verschenen

  Cercle en Beerschot gestraft voor incidenten na finale in 1B

  De fans van Cercle bestormden het veld na de promotie.

  Cercle Brugge en Beerschot Wilrijk hebben een fikse boete gekregen na de incidenten met supporters na de terugwedstrijd van de finale van 1B.

  De finalewedstrijd van 1B op 10 maart in Brugge verliep niet vlekkeloos. Zowel de Match Delegate als scheidsrechter Alexandre Boucaut stelden een verslag op van de incidenten: overmatig gebruik van pyrotechnische middelen, supporters die het veld betraden, rellen na de wedstrijd, gebrek aan organisatie en de plotse verdwijning van de ballenjongens tijdens het duel.

  Op basis daarvan werden Cercle Brugge en Beerschot Wilrijk door het Bondsparket op het matje geroepen. Procureur Ebe Verhaegen vorderde 1.500 euro voor Beerschot en het dubbele voor thuisploeg Cercle.

  Beide partijen werden gehoord, maar konden niet op clementie rekenen van de Geschillencommissie. Cercle Brugge en Beerschot kregen elk 3.000 euro boete voor het overmatig gebruik van pyrotechnische middelen (1.500 euro) en de supportersrellen (1.500 euro). Cercle krijgt daar 2.500 euro bovenop, omdat het als thuisploeg verantwoordelijk was voor de gebrekkige organisatie. Beide clubs kunnen nog in beroep gaan.