• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach over blessure Ann Wauters: "Verwacht haar fit op WK"

  Ann Wauters is al een tijdje buiten strijd met een knieblessure, maar haar deelname aan het WK in september is niet in gevaar. "Ze moet goed rusten en revalideren", zegt bondscoach Philip Mestdagh aan Sporza.

  "Wauters moet goed rusten"

  Ann Wauters kwam na een knieoperatie eind december niet meer in actie. Vandaag liet ze in België een scan maken. "Uit dat onderzoek is niets nieuws gekomen", weet Philip Mestdagh. "Ann heeft gewoon slijtage in haar knie en dat is ook logisch na zoveel jaren topbasketbal."

  "Het is nu zaak van goed te rusten en voorzichtig te revalideren en dan verwacht ik een fitte Ann Wauters in september op het WK. En omdat Emma Meesseman het WNBA-seizoen overslaat, zou het dus wel eens kunnen dat we met 2 frisse inside-speelsters aan het WK kunnen beginnen. Dat zou top zijn."

  "Realistisch blijven op WK"

  Hoe ziet de voorbereiding van de Belgian Cats op het WK eruit? "Eind mei gaan we op stage naar China, waar we de basis willen leggen voor het WK. We zullen daar spelen tegen ploegen uit Azië en Zuid-Amerika en dat zijn we niet gewoon. Die ervaring wilden we zeker meegeven aan de groep", vertelt Mestdagh.

  "Daarna hebben de speelsters een verlofperiode en eind juni starten we met individuele trainingen. Na de medische testen begin augustus beginnen we dan aan de voorbereiding met de hele groep, met onder meer een stage in Spanje en een reeks oefenwedstrijden."

  "Ons doel op het WK? We moeten realistisch blijven. Er zijn wel mogelijkheden om door te stoten naar de 2e ronde. Dat zou al positief zijn. En na het WK zal de focus al snel weer naar de kwalificaties gaan voor het EK 2019."