• home
 • video
 • pas verschenen

  "Ancelotti wordt wellicht bondscoach van Italië"

  Carlo Ancelotti.

  De Italiaanse voetbalbond heeft Carlo Ancelotti aangeboden om bondscoach te worden. De 58-jarige zou op het punt staan om de job te aanvaarden.

  Carlo Ancelotti werd in september 2017 ontslagen bij Bayern München. Volgens de Italiaanse media heeft de coach maandag twee topmannen van de Italiaanse voetbalbond ontmoet in een hotel in Rome.

  De federatie heeft voor Ancelotti naar verluidt een contract van twee jaar klaarliggen. Per jaar zou de 58-jarige Ancelotti 5 miljoen euro opstrijken.

  Ancelotti was in het verleden onder meer coach van Chelsea, Real Madrid en Milan. Hij heeft een patent als prijzenpakker: zo won hij drie keer de Champions League en veroverde titels in Italië, Frankrijk, Duitsland en Engeland.

  Het is opvallend dat Ancelotti nu plots wel interesse heeft voor de job, want in december zei hij nog dat hij geen bondscoach van Italië wou worden en liever actief bleef op clubniveau.

  Italië heeft sinds het ontslag van Giampiero Ventura in november geen bondscoach meer. Ventura kreeg de bons nadat hij er niet in geslaagd was Italië te kwalificeren voor het WK in Rusland. In afwachting van een nieuwe bondscoach is Luigi Di Bagio, oud-speler van Inter en AS Roma, interim-bondscoach.