• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots beschuldigt vader Courtois: "Opstelling werd gelekt"

  Thibaut Courtois en Marc Wilmots.

  In een interview met de Franse tv-zender beIN Sports heeft ex-bondscoach Marc Wilmots een stevige sneer uitgedeeld naar Thierry Courtois, de vader van doelman Thibaut Courtois. Wilmots vermoedt dat vader Courtois de bron is van meerdere lekken naar de media.

  "Dat betekent dat je je vaderland niet respecteert"

  Op het EK in 2016 toonde Thibaut Courtois zich meermaals kritisch voor de tactische aanpak van Marc Wilmots, maar de voormalige bondscoach kaatst nu de bal terug.

  "Thibaut is achteraf snel teruggekomen op zijn woorden", vertelt Wilmots bij beIN Sports. "Als je wil winnen, dan zijn er emoties en frustraties. Daar heb ik geen probleem mee."

  "Ik heb wel moeite met het gegeven dat ik om 18u mijn theorie geef en om 18.15u alles op alle kanalen staat. Dat betekent dat een speler de selectie verkoopt. En dat is erg."

  "Meerdere Franse journalisten zeiden me dat vader Courtois dat deed. Dat betekent dat je je vaderland dan niet respecteert."

  "Ik moet zelf wachten op de opstelling van de tegenstander tot een uur voor de wedstrijd. Dat is vreselijk. De opponent heeft veel meer tijd en kan alles voorbereiden, zoals stilstaande fases. Dat is echt een drama. Dat is op het WK in Brazilië nooit gebeurd."

  Kijk hier naar het fragment:

  Vader Courtois: "Dat hij met bewijzen op de proppen komt"

  Thierry Courtois reageert bij Het Nieuwsblad. “Dit is een zeer zware beschuldiging en ik weet dat hij dit rondstrooit. Ik begrijp het niet."

  "Ik ben zelf topsporter geweest, coach én technisch directeur. Als je samen voor één doel werkt, zijn lekken uit den boze. Het is dan ook onzin. Grote onzin. Als hij zegt dat hij bewijzen heeft, dat hij er dan mee op de proppen komt.”

  Overweegt Courtois juridische stappen? “Wie ben ik om dat te doen? Ik weet niet wat ik die man misdaan heb. Als hij zich zo wil verlagen, dan moet hij dat maar doen. Ik ga hier niet in mee. Het moddergooien laat ik aan hem over.”