• home
 • video
 • pas verschenen

  Niet De Bruyne, wel Mo Salah is Speler van het jaar in Premier League

  Mo Salah scoorde dit seizoen al 31 keer in 33 Premier League-matchen.

  Mo Salah, de Egyptische doelpuntenmachine van Liverpool, is verkozen tot Speler van het Jaar in de Premier League. Op de PFA Player Awards kreeg hij meer stemmen dan Rode Duivel Kevin De Bruyne, de andere favoriet op de shortlist.

  Zes spelers maakten kans op de prestigieuze Professional Footballers' Association Player of the Year Award 2017-2018: Mohamed Salah (Liverpool), Kevin De Bruyne (Manchester City), Harry Kane (Tottenham), Leroy Sane (Manchester City), David Silva (Manchester City) en David de Gea (Manchester United).

  Twee spelers staken er echter met kop en schouders bovenuit: De Bruyne en Salah. De Bruyne (26) blonk dit seizoen uit als draaischijf bij kampioen Manchester City: in alle competities samen was hij goed voor 12 doelpunten en maar liefst 22 assists. 

  Maar topschutter Mo Salah (25) kreeg meer stemmen van zijn collega's. De Egyptenaar was in zijn eerste seizoen bij Liverpool betrokken bij 52 goals (41 doelpunten en 11 assists).  The Reds strijden in de halve finales nog voor Champions League-glorie.

  Guardiola: "De Bruyne had het verdiend"

  "Het is een grote eer, zeker omdat de spelers mochten stemmen. Ik ben gelukkig en trots", zei Salah. "Ik kreeg geen kans bij Chelsea, maar ik was zeker dat ik zou terugkeren naar de Premier League om mijn talent te tonen. Ik ben teruggekomen als een andere speler."

  Niet de regelmaat van De Bruyne, maar wel het duizelingwekkende doelpuntenaantal van Salah gaf dus de doorslag. Eden Hazard blijft zo de enige Belg op de erelijst. Manchester City-coach Pep Guardiola stak zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken.

  "Als je de afgelopen tien maanden analyseert, was er geen betere speler dan De Bruyne, zeker op vlak van regelmaat", zei de Spanjaard. "Sommige spelers kunnen misschien betere cijfers voorleggen, maar die spelen niet bij het team dat al vijf speeldagen voor het einde zeker is van de titel. De Bruyne was gewoon de beste en had het verdiend."

  Sané bezorgt Manchester City toch nog een prijs

  Ondanks vier kanshebbers van Manchester City ging de hoofdprijs op de PFA Awards niet naar de kampioen. Maar City moest niet met lege handen naar huis: Leroy Sane werd verkozen tot Belofte van het Jaar.

  De 22-jarige Duitser, goed voor 9 goals en 12 assists, speelde een sleutelrol in de aanvallende linie van de Engelse kampioen. Hij kreeg meer stemmen dan Harry Kane (Tottenham), ploegmaats Ederson en Raheem Sterling, Marcus Rashford (Manchester United) en Ryan Sessegnon (Fulham).

  Bij de vrouwen won Fran Kirby, de topschutter van Chelsea.

  Tweets: