• home
 • video
 • pas verschenen

  Lagae: "Niemand had zo'n seizoen van Salah verwacht"

  Mo Salah zit al aan 31 rozen in de Premier League.

  Mo Salah heeft Kevin De Bruyne afgetroefd als Speler van het Jaar in de Premier League. Bart Lagae, Premier League-kenner van Het Nieuwsblad, looft de Egyptenaar. "Zijn statistieken komen in de buurt van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo."

  "Individuele bekroning wordt gevierd in Egypte"

  "Mo Salah is een doelpuntenmachine en is de enige Egyptenaar die op dit niveau al topprestaties levert", vertelt Bart Lagae bij Radio 1. "Hij heeft al 31 keer gescoord in de Premier League en dat is ongezien."

  "Er zijn maar drie spelers die dat in de huidige formule van de Premier League ook voor mekaar gekregen hebben, maar hij is de enige die het in zijn debuutseizoen doet."

  "Voor de Egyptenaren is hij heel belangrijk. Er zijn al heel veel talenten geweest, maar bij hen is het nooit echt gelukt. Ze waren meestal vedetten in hun eigen land, die er niet in slaagden om in grote competities door te breken."

  "De Premier League is er ontzettend populair en nu hebben ze eindelijk iemand van hen op het hoogste niveau. Die individuele bekroning wordt er echt gevierd."

  "Was hij die 40 miljoen euro wel waard?"

  De ster van de 25-jarige Mo Salah begint nu pas echt te fonkelen. "Hij heeft lang aan de weg getimmerd en dat maakt zijn verhaal zo speciaal. Hij had in België kunnen belanden, want hij werd hier aangeboden bij verschillende clubs. Maar hij ging naar Zwitserland."

  "Bij Bazel was het meteen een succes, daarna kreeg hij van José Mourinho nooit echt een kans bij Chelsea. In Italië speelde hij goed bij Roma en vorige zomer betaalde Liverpool 40 miljoen euro."

  "Er waren toen twijfels, want dat was toch veel geld. Is hij dat bedrag wel waard? Maar dan zet hij zo'n seizoen neer. Dat had echt niemand verwacht. Zijn statistieken komen in de buurt van de cijfers van Messi en Ronaldo."

  "Hij is een wereldster in zijn thuisland"

  "De doelpunten die hij maakt zijn ook nog eens fantastisch", gaat Bart Lagae verder. "En hij maakt vaak belangrijke en beslissende goals. Hij heeft een ongelofelijke neus voor goals en is een echte afwerker."

  "Hij volgt ook zijn geloof heel strikt en zal de eerste zijn om te zeggen dat dit dankzij zijn geloof is. Ik denk dat hij voor veel moslims een voorbeeld kan zijn. Vooral in zijn thuisland is hij een wereldster."