• home
 • video
 • pas verschenen

  Edmilson: "Teleurgesteld om wissel, maar die loont dus toch tevreden"

  Edmilson was dé man bij Standard en snapte dan ook zijn vervanging niet.

  0 / 0

  Edmilson was dé man bij Standard en snapte dan ook zijn vervanging niet.

  Edmilson was gisteren dé bezoeker van de match in de 4-4 tussen Club en Standard, maar coach Sa Pinto haalde hem na 70 minuten naar de kant. "Ik moest mijn beste speler naar de kant halen voor het evenwicht", legt de Portugees uit.

  Edmilson en Carcela waren de motor van Standard en Edmilson nog iets meer, omdat hij 2 keer scoorde. Toch moest hij bij 3-3 na 70 minuten naar de kant voor Cop.

  Edmilson begreep niks van zijn wissel, gaf nog een slap handje aan zijn coach, maar de rest van de bank kreeg enkel gefoeter te horen. "Het is normaal dat je niet gelukkig bent op dat moment. Ik was goed en zat goed in de match."

  "Ik bracht het team heel wat bij en de coach haalde me eraf. Dan ben je teleurgesteld. Maar zijn ingreep loonde, want Cop scoorde. Ik ben tevreden.”

  "Na de rust waren we de betere ploeg"

  Cop zorgde in de extra tijd inderdaad voor de 4-4 en een punt. "Een mooi en verdiend punt", vindt Edmilson. "Club is altijd goed thuis en zette van bij het begin druk. Ze scoorden snel, maar wij konden terugkomen."

  "Bij de rust hadden we een goed gesprek in de kleedkamer. In de 2e helft waren we, denk ik, de betere ploeg. We lieten nooit het hoofd hangen, dat doe je niet in Play-off 1."

  Standard toonde zich heel efficiënt: "Dat is waar. In het begin van het seizoen hadden we dat helemaal niet, maar nu slagen we erin om elke match te scoren."

  "Alleen slikken we ook te makkelijk goals, we maken te veel fouten. Daar moeten we aan werken voor de komende matchen."

  Dromen ze in Luik van de tweede plaats? "We bekijken het match per match. We doen het momenteel goed en verliezen niet. Zo moeten we voortdoen. We willen het seizoen goed eindigen, maar zondag wacht alweer een moeilijke verplaatsing naar Gent."

  Sa Pinto: "Ik móést mijn beste speler eraf halen"

  Op de persconferentie na de match kreeg Sa Pinto ook vragen over de wissel van de bepalende Edmilson. "Hij speelde een geweldige match. Maar ik heb niet dezelfde opties zoals Club of andere teams."

  "Mpoku is er niet. En ik heb niet dezelfde type speler op de bank. Ik heb Valeri (Lutsjkevitsj, red). Dat is een goeie speler die hard werkt voor het team. Maar hij heeft niet het talent om 1 op 1 te spelen. Een andere oplossing zou Djenepo kunnen zijn. Dat is nog een jonge jongen, die offensief sterk is, maar defensief heeft hij het tactisch nog moeilijk. Op dit niveau wordt dat afgestraft."

  "Op training werken we met Emond op rechts en Cop op links. Cop speelt ook bij de nationale ploeg op de vleugel. Hij weet wat hij daar moet doen. Toen Leko zijn dubbele wissel doorvoerde met Diatta en Refaelov, kwam Club er vaak door op rechts."

  "Dan moet je kiezen: voortdoen met de beste speler van je team, maar dan scoren ze misschien, ook omdat Edmilson niet meer zo fris zat. Of meteen op dat moment ingrijpen en evenwicht brengen. Wij werken met de spelers en de opties die we hebben."

  Sa Pinto: "4-4 is fair voor deze match"

  Sa Pinto was blij met het punt. "Dit was een geweldige match tussen 2 goeie teams. Brugge was beter voor de rust, ook al hadden we de 1-1 kunnen maken. Ze speelden zoals verwacht sterk en met veel pressing. In Brugge is het altijd lastig, ook door de steun van publiek."

  "Na de rust waren wij beter. We waren sterker, positiever, kalmer aan de bal en maakten gelijk. Daarna stak geen van beide teams erbovenuit. Die penalty verdienden we niet, gelukkig viel die late gelijkmaker. 4-4 is een fair resultaat voor deze match."

  Sa Pinto loofde de mentaliteit van zijn groep: "In de 1e helft hadden we niet zoveel kwaliteit aan de bal, ook door de goeie pressing van Club. Na de rust waren we beter aan de bal en toonden we vertrouwen."

  "We begonnen ook hoger te drukken. We hadden daarop getraind, maar dat kwam er in de 1e helft niet uit. We speelden agressiever en lieten de spelers van Club lopen."

  "Dit Standard heeft een groot hart. Mijn spelers geloven erin tot het einde en kunnen van iedereen winnen. Niet elk team kan 4 keer scoren in Brugge. Leko is trots, maar ik ook. Het is geweldig voor een coach dat de spelers alles geven om te winnen, ook in de 3e match van de week.”