• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitser Olav Spahl volgt BOIC-directeur Eddy De Smedt op

  Olav Spahl gaat aan de slag bij het BOIC.

  Olav Spahl (43) gaat na de zomer aan de slag als Director Elite Sport bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). Hij is de vervanger van Eddy De Smedt, die eind dit jaar met pensioen gaat. "Hij zal mee de visie en de strategie van het departement Topsport van het BOIC bepalen", klinkt het.

  "Ik verheug me op de samenwerking"

  Olav Spahl werkt momenteel nog bij het Duits Olympisch Comité en was lid van de Duitse delegatie op de Spelen van Londen, Sotsji, Rio en PyeongChang.

  "Tijdens de zomer zal hij samen met zijn partner naar België verhuizen en gebruik maken van deze periode om Nederlands te leren en zijn Frans bij te schaven", laat het BOIC weten.

  "Ik dank het BOIC voor het vertrouwen en verheug me op de samenwerking", reageert Spahl. "Onze belangrijkste prioriteit zal zijn om samen met alle betrokken partijen succesvolle strategieën te bepalen om zo het aantal Belgische atleten in de wereldtop op de Olympische Spelen te verhogen.”

  De Smedt: "Olav kent de topsport vanuit verschillende invalshoeken"

  • Philippe Vander Putten (CEO BOIC): "We hebben veel kandidaten gezien met een indrukwekkend cv en palmares in de sportwereld. Het was dus een moeilijke keuze. Olav combineert een grote ervaring in topsport, olympische beweging en management. Hij heeft een passie voor de sport en heeft al bewezen over alle kwaliteiten te beschikken om in een professionele context zijn verantwoordelijkheden met enthousiasme in te vullen.”
  • Eddy De Smedt: "Als coach en verantwoordelijke voor olympische support centers, kent Olav de topsport vanuit verschillende invalshoeken. Bovendien heeft hij ervaring binnen meerdere olympische delegaties. De enkele maanden die we samen zullen doorbrengen, moeten hem toelaten de bijzonderheden van het Belgische topsportlandschap te doorgronden en de belangrijkste actoren persoonlijk te leren kennen. Team Belgium gaat voor topprestaties op het hoogste niveau, en daar zal Olav - in nauwe samenwerking met de gemeenschappen en de sportadministraties - zijn steentje toe bijdragen.”