• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach over Meesseman: "Ze heeft nog een stap vooruit gezet"

  Emma Meesseman won gisteren de EuroLeague.

  Emma Meesseman (24) heeft voor de tweede keer in haar carrière de EuroLeague basketbal gewonnen. Bondscoach Philip Mestdagh woonde de finale bij. "Haar eerste helft was subliem", zegt hij aan Sporza.

  "Ze staat altijd op de juiste plaats"

  Emma Meesseman miste haar afspraak met de Final 4 niet. Onze landgenote trok met Jekaterinenburg aan het langste eind en werd uitgeroepen tot MVP.

  "Emma was ook in de halve finales al goed. En in de finale was haar eerste helft subliem. Offensief en defensief speelde ze heel sterk", analyseert bondscoach Philip Mestdagh.

  "Of Emma nog een stap vooruit gezet heeft? Dat denk ik wel. Dat zie je ook aan haar manier van spelen. Alles is zo eenvoudig. Ze staat altijd op de juiste plaats. Ze neemt initiatief en ze neemt haar verantwoordelijkheid. Vroeger zou ze in een finale nooit 16 shots gedaan hebben."

  "Ze is nog gegroeid tegenover vorige zomer. Ze slaat nu ook een campagne in de WNBA over. Dat doet me hopen om Emma nog scherper te zien op het WK in september."

  "Toernooi bracht weinig teweeg in België"

  Jekaterinenburg, de club van Emma Meesseman, mag misschien wel beschouwd worden als het Barcelona van het vrouwenbasketbal. "Ze zijn budgettair heel sterk en hebben veel sterke spelers", zegt Philip Mestdagh. 

  Worden de prestaties van Meesseman in ons land dan nog altijd onderschat? "Dat denk ik wel. Op de Final 4 spelen de beste 4 ploegen van Europa en dat toernooi gaat toch een beetje aan ons voorbij."

  "We hadden gehoopt dat die anonimiteit wat doorbroken zou zijn na de hype rond de Belgian Cats. Maar in België bracht het weinig teweeg."

  Meesseman: "Dit staat mooi op je cv"

  Emma Meesseman reageerde bij Studio Brussel op haar Europese triomf. "Dit is de grootste vrouwencompetitie in Europa en voor mij ook in de wereld. Om dan die prijs te winnen en MVP te zijn, dat kan ik nog steeds niet geloven. Dit staat mooi op je cv."

  "Of ik een kater heb? Neen, net niet. Ons feestje was vrij kalm. Ik denk dat er in Rusland nog wel een feestje zal volgen, en onze bazen kennende zal dat redelijk heftig zijn."