• home
 • video
 • pas verschenen

  AEK Athene bouwt na 24 jaar nog eens titelfeest na uitspraak van voetbalbond

  AEK kende na de laatste titel in 1994 een woelige periode.

  AEK Athene heeft de titel in Griekenland veroverd. Het is voor de club de eerste landstitel sinds 1994. Het kon niet vieren op het veld want de strijd werd voor de groene tafel gevoerd. Eerste achtervolger PAOK Saloniki moest drie punten afgeven nadat hun voorzitter gewapend op het veld gelopen was.

  Op 11 maart liep PAOK-voorzitter Ivan Savvidis Saloniki in de thuismatch tegen AEK Athene met een pistool het veld op. Hij was het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter om net voor tijd een doelpunt af te keuren.

  De wedstrijd werd gestaakt en PAOK kreeg als straf drie punten aftrek. Maar PAOK, dat tweede stond in de rangschikking op 8 punten van leider AEK Athene volgde, had geprobeerd in beroep de drie punten terug te krijgen. Dan zou de kloof nog maar 5 punten bedragen.

  Maar de Griekse voetbalbond heeft het beroep verworpen en daardoor kan AEK Athene zich nu ook officieel kampioen noemen. De kloof van 8 punten is op twee speeldagen van het einde onoverbrugbaar.

  AEK Athene maak zo een einde aan de jarenlange hegemonie van Olympiacos. Het pakt zijn eerste titel in 24 jaar. Op 12 mei is er ook nog de Griekse bekerfinale tussen AEK Athene en PAOK Saloniki.