• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Sels hoeft niet te twijfelen, hij blijft een goede keeper"

  Hein Vanhaezebrouck noemt de fouten van Matz Sels "verrassend".

  Anderlecht heeft in 2 matchen twee keer een doelpunt geslikt na een misser van Matz Sels. Hein Vanhaezebrouck steunt zijn doelman. Ondertussen riskeert hij wel weg te zakken in Play-off I. "Onze belangrijke spelers recupereren in de fitnesszaal", stelt de coach vast.

  "Hadden punten moeten pakken"

  Zowel op Standard als in Genk ging Anderlecht de voorbije week met 2-1 onderuit. "Ik denk dat we meer hadden kunnen pakken. Het voetbal was best goed. Tot in de 16, daarin waren we te weinig aanwezig", vertelt Hein Vanhaezebrouck in Genk aan Sporza.

  "In de box zie ik te weinig slagkracht en te weinig gevaar. Ze kregen nochtans goeie voorzetten. Ik mis présence en jongens die het verschil maken. Op zo'n manier creëer je weinig doelkansen."

  "Op het einde heb ik nog heel veel wil, drive en engagement gezien. Ze zijn er nog vol voor gegaan, maar we blijven wel ontgoocheld achter. Op Standard en in Genk hadden we zeker punten moeten pakken", vindt de coach.

  "Matz blijft een goede keeper"

  Matz Sels maakte twee keer op een rij dezelfde fout. Hein Vanhaezebrouck: "Dat is ook voor mij verrassend. Ik ken hem al lang. Hij laat zich nauwelijks op een fout betrappen."

  "Hij mag zeker niet twijfelen nu. Matz blijft een goede keeper die ons al veel punten heeft opgeleverd."

  "Het voetbal dat we nu brengen, vind ik stukken beter dan in de competitie. We vinden mekaar makkelijk, ik zie balcirculatie en flankwissels, maar geen efficiëntie. En dan slikken we nog eens makkelijk doelpunten."

  "Zo is het iedere week iets, maar we blijven voortdoen, want we hebben nog veel punten nodig voor die tweede plaats."

  "Een speciaal seizoen"

  Na een 0 op 6 riskeert Anderlecht weg te zakken naar de 3e plaats, misschien zelfs de 4e plaats.

  Hein Vanhaezebrouck: "We gaan voor de tweede plaats, dat is duidelijk. Het wordt nog een heel spannende strijd. Ik wist dat dit kon gebeuren. Ploegen als Genk missen weinig spelers. Zij hebben met Nieuwjaar wel belangrijke spelers gehaald."

  "Zulke kwaliteitsvolle spelers zitten bij ons in de fitnesszaal. Op dat vlak zijn we zwaarder getroffen dan de andere teams."

  "Het was alvast een speciaal seizoen", vindt Vanhaezebrouck, "maar we hebben nog 5 matchen en daar proberen we het beste van te maken."