• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere: "Ik zou morgen beter aankondigen dat we ermee stoppen"

  "Beter dan dit kan niet", zegt Patrick Lefevere.

  Met de triomf van Bob Jungels in Luik-Bastenaken-Luik staat de overwinningsteller van Quick-Step Floors op 27. Teammanager Patrick Lefevere zit op een roze wolk.

  "Een bende jonge leeuwen die wil doorbreken"

  "We zijn heel content. Beter dan dit kan niet. Eigenlijk zou ik morgen beter een persconferentie geven om aan te kondigen dat we in schoonheid ermee stoppen", lacht Patrick Lefevere.

  Zijn team rijgt de overwinningen aan elkaar. Hoe komt dat toch? Lefevere: "Toen Johan Museeuw stopte, dacht men dat we een probleem hadden. Idem na het afscheid van Tom Boonen. Het leek alsof we geamputeerd waren. Maar er stonden jongens klaar om het over te nemen."

  "We beschikken over een bende jonge leeuwen die staan te springen om door te breken. We hebben ze allemaal op 1 lijn gekregen en ze rijden voor elkaar. Dat kan wel alleen maar als je wint."

  "Je zag vorig jaar al aankomen welk vlees we in de kuip hebben. In de Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne en Sanremo waren we zogezegd nergens, maar wat stel ik vast? We vallen aan en winnen in de koersen die daarop volgden."

  Tweet:

  "Even getwijfeld, maar die jongens zijn niet af te remmen"

  Met Bob Jungels schoot Quick-Step vandaag in de roos in Luik-Bastenaken-Luik. Lefevere typeert de Luxemburgse kampioen: "Bob was bij de jeugd een specialist van grote eendagskoersen. Bij Trek is hij een klein beetje verloren gelopen."

  "Daar heb ik hem weggesnoept en bij ons heeft hij meteen zijn draai gevonden. Hij won een rit en twee witte truien in de Giro, eindigde er 6e in 2016 en 8e in 2017. In eendagskoersen was hij niet briljant. Na de Brabantse Pijl twijfelde ik even aan hem, maar je moet zo iemand het voordeel geven. Je mag dat soort jongens immers niet afremmen..."

  Nu volgt het volgende deel van het seizoen met onder meer de 3 grote rondes. Lefevere: "In de Giro lanceren we Viviani na een schitterend voorjaar. Onze Spanjaard Enric Mas mag in de bergen bewijzen wat hij in zijn benen heeft zitten. In de Tour de France zetten we alles op sprintoverwinningen met Gaviria."