• home
 • video
 • pas verschenen

  Iniesta in tranen siert voorpagina's van Spaanse kranten

  Iniesta kon zijn tranen niet bedwingen.

  Andres Iniesta heeft met een vierde Spaanse beker op rij afscheid genomen van Barcelona. Het werd een emotionele avond voor de middenvelder, die volgende week het nieuws van zijn vertrek officieel zal maken.

  "Mijn beslissing is zonder twijfel duidelijk"

  Barcelona veegde zaterdagavond de vloer aan met Sevilla in de finale van de Copa del Rey en won zijn 30e Spaanse beker. Voor aanvoerder Andres Iniesta werd het een emotionele wedstrijd. Hij verlaat na het seizoen de club waar hij sinds zijn jeugd voetbalde.

  "Het was emotioneel. Deze week zal ik mijn beslissing bekendmaken. Ze is zonder twijfel wel duidelijk, maar goed...", zei Iniesta, zonder zijn zin af te maken.

  Iniesta mocht de beker in de lucht steken en kreeg lof van zijn trainer. "Hij doet heel moeilijke dingen er eenvoudig uitzien. Ik zou als speler een arm gegeven hebben om te kunnen wat Andres kan", zei Ernesto Valverde.

  Spaanse kranten komen lyrische titels tekort

  De ronkende titels in de Spaanse kranten liegen er niet om. Het respect voor de middenvelder is terecht groot. Alle voorpagina's worden gesierd door een foto van Iniesta en lyrische bewoordingen.