• home
 • video
 • pas verschenen

  Dumoulin: "Vandaag wil ik niet aan de Giro denken"

  Dumoulin krijgt vandaag een vrije rol in L-B-L.

  Tom Dumoulin bereidde zich de afgelopen weken met een hoogtestage voor op een cruciale periode van zijn seizoen. Na veel pech dit jaar is de vraag hoe hij begin mei aan de start van de Ronde van Italië zal staan.

  "Had het in begin moeilijk met extra druk als Giro-winnaar"

  Luik-Bastenaken-Luik is voor Tom Dumoulin de eerste koers sinds Milaan-Sanremo. De Nederlander werd in 2018 achtervolgd door pech en trok de afgelopen weken op hoogtestage. In Luik-Bastenaken-Luik zal iedereen meer te weten komen over zijn vormpeil. Of niet?

  "Vorig jaar reed ik een heel goede Giro en helemaal geen goede Luik-Bastenaken-Luik", zei Dumoulin vanochtend aan de start. "Het is altijd afwachten na een hoogtestage. Ik ben een dag eerder teruggekomen dan vorig jaar en hopelijk doet dat dagje extra rust deugd."

  "Vandaag wil ik ook niet aan de Giro denken. Ik ben hier voor Luik-Bastenaken-Luik. Matthews is de kopman. Ik ben een van de renners die in de finale mee moet gaan met aanvallen. Hopelijk heb ik daar de benen voor."

  Dumoulin won vorig jaar als eerste Nederlander de Giro. Dat zorgt voor extra druk. "Daar had ik het in het begin van het jaar wat moeilijk mee. Ik zit nu wel beter in mijn vel en hoop dat juk van me af te hebben geworpen. Ik heb er in elk geval zin in."

  "Op training haalt Tom een hoog niveau"

  Ploegleider bij Team Sunweb, Aike Visbeek, maakt zich geen zorgen om de vorm van zijn kopman voor de Ronde van Italië. "Op training haalt Tom al een hoog niveau en in de Giro heb je ook frisheid nodig."

  "Op dit moment is Tom wel nog niet met de Giro bezig, maar er zijn indicaties dat hij op schema ligt. Luik-Bastenaken-Luik is een mooie test. Ik verwacht Tom in de finale bij de beste 10 of 15 renners. Normaal heeft hij na een hoogtestage een goede dag. Dat was vorig jaar toch zo."