• home
 • video
 • pas verschenen

  Coucke schuift zwartepiet door: "Dit hadden we gevreesd op 31 januari om middernacht"

  Coucke kroop zaterdag in zijn pen.

  Anderlecht heeft zichzelf in de voet geschoten met een nederlaag op het veld van Racing Genk. De strijd om plaats twee ligt helemaal open. Voorzitter Marc Coucke feliciteerde Genk op Twitter met de zege, maar schoof de schuld ook van zich af. "3 matchen op 6 dagen met een beperkte kern eist zijn tol."

  Anderlecht verloor zaterdag met 2-1 op het veld van Racing Genk. Een nederlaag die pijn doet, want Gent kan bij een overwinning vandaag naar de tweede plaats springen. Standard kan met een zege tegen Club Brugge op een gelijk aantal punten komen.

  Na de match schreef Anderlecht-voorzitter Marc Coucke op Twitter: "3 matchen op 6 dagen met beperkte kern eist zijn tol, op waarde geklopt. Proficiat Racing Genk."

  Een kwartier later kroop Coucke opnieuw in zijn elektronische pen om zich ook in het Frans uit te drukken. In dat kwartier had hij de tijd om een subtiele, maar niet mis te verstane boodschap toe te voegen aan zijn eerste tweet. Gericht aan het vorige bestuur. "Wat we vreesden op 31/01 om 24u.... Maar met de middelen die we hebben, gaan we alles geven de laatste 5 matchen."

  Daarmee verwijst Coucke naar het einde van de wintertransferperiode en de weinige versterkingen die ex-manager Herman Van Holsbeeck aantrok. 

  De eerste tweet van Coucke

  De tweede tweet, een kwartier later